Цю паску готувала торік для ресурсу "Хочу". Цього року вирішила опублікувати цей рецептик і у своєму блозі, адже до Великодня залишилося ще так мало часу, а цей процес приготування цієї паски є дуже швидким та невибагливим, тож господиньки ще зможуть його приготувати. Особливість цього рецепту в його простоті, адже на відміну від дріжджового тіста, з цією паскою не потрібно бавитися цілий день.
Інгредієнти:
150 г
домашнього сиру, 75 мл молока, 60 мл олії, 1 яйце, 80 г цукру, 1 пачка
ванільного цукру, 75 г родзинок або в’яленої журавлини чи інших сухофруктів,
300 г борошна, 10 г порошку до печива. Для глазурі: 1/2 скл.
цукру-пудри, 1 ст. л. молока.
Духовку розігріти до 180
градусів. Родзинки замочити в гарячій воді. В мисці змішати сир, молоко, яйце,
олію, цукор і ванільний цукор до однорідності.
Відтиснути родзинки з води,
додати до суміші, перемішати.
Додати до сирної маси
просіяне борошно і порошок до печива.
Замісити доволі «круте» тісто, яке не липне до рук.
За потреби додати ще трішки борошна.
Форму для паски, діаметром
12,5 см, змастити олією. У форму викласти тісто, розподілити його і розрівняти.
Пекти в розігрітій до 180
градусів духовці 60-70 хвилин. Готовність паски перевіряти довгою дерев’яною
шпажкою, якщо паличка суха – паска готова. Якщо під час випікання паски
верхівка буде сильно рум’янитися, прикрийте її фольгою. Я цього не робила, бо
не було такої потреби. Готовій пасці дайте злегка охолонути, а тоді витягніть з
форми і остудіть.
Для глазурі змішайте пудру
з молоком, ретельно вимішайте до потрібної консистенції. Глазур має бути
достатньо густою, щоб не розтікалася.
Покрийте глазур’ю кекс,
прикрасьте за бажанням, я посипала
цукровою посипкою, поставте до холодильника, щоб поливка
застигла. Ось і все святкова паска готова.
Насправді рецепт цієї паски
дуже схожий на рецепт сирного штолена –
традиційної різдвяної німецької випічки. Але паска, на відміну від свого
німецького брата, більш пухкіша, її можна і потрібно одразу їсти, а не
вистоювати, як штолен, 2-3 тижні. А це велика перевага. Сама паска за цим
рецептом виходить не дуже солодкою, проте її смак доповнює доволі солодка
глазур, яка все збалансовує.
Попри те, що в рецепті
немає дріжджів паска, доволі добре росте, виходить щільною, проте не забитою,
смакує з чаєм, молоком чи улюбленим какао. А ще такий рецепт паски може бути
чудовою альтернативою дріжджовим варіантам і стане справжньою окрасою вашого
великоднього кошика. Звичайно, дріжджова бабка є надзвичайно пухкою і майже
повітряною, тут цього ефекту не буде. Проте час витрачений на приготування цієї
красуні, не більше двох годин разом із випіканням, компенсує усе.
Ось така красуня паска з сирного тіста! Усім смачних та веселих свят!
Чудова розповідь. Все розписано просто і легко, якраз для таких чайників, як я.
ВідповістиВидалитиДякую вам! Дуже-дуже! Успіхів в готуванні!
Видалити