Інгредієнти: 500 г гарбуза без шкірки та серцевини, 1 апельсин, половина лимону, 1 скл. цукру, 1 ч. л. кориці.
Гарбуз почистити від шкірки та серцевини. Порізати кубиками.
Апельсин обдати кип'ятком, почистити від шкірки, порізати кубиками.
Викласти гарбуз і апельсин в сотейник, зверху вичавити сік з половинки лимону, натерти цедру.
Гарбузово-апельсинову суміш засипати цукром, перемішати.
Залишити, щоб пустили сік, десь на 30 хвилин - 1 годину.
Поставити гарбуз на середній вогонь, варити до м'якості гарбуза і поки не випарується лишня рідина, час від часу помішуючи.
В кінці готування додати корицю, і за бажанням помнути гарбуз товкачиком.
Хотіла, щоб варення було більш однорідної конситенції, тому збила його блендером.
Готове варення перекласти в банку. Зберігати в холодильнику.
Варення виходить дуже смачним та яскравим. Кориця, апельсин та лимонний сік доповнює смак гарбуза, робить його вишуканим і не домінуючим.
Це варення стане справжньою паличкою-виручалочкою для тих, хто так, як і я обожнює різноманітну гарбузову випічку та десерти, адже якщо в рецепті пише: "гарбузове пюре" сміливо можете заміняти його цією консервацією.
Нещодавно готувала млинці і вирішила начинити їх сирно-гарбузовим кремом. Для цього просто збила блендером гарбузове варення та домашній сир, додала подрібнені горіхи. Вийшла дуже цікава і смачна начинка.
Це вареннячко готую не для тривалого зберігання, а тоді, коли знаю, що найближчим часом використаю його для приготування інших десертів. Якщо хочете зберігати конфітюр довше, перекладіть його в стерилізовані банки та закрийте його стерилізованими кришками. Також у моєму блозі є й рецептик гарбузового варення тривалішого зберігання. Символічно, це перший рецепт мого кулінарного онлайн-журналу.
Дякую за ідею 🍋🌿
ВідповістиВидалитиБудь ласка!
Видалити