Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 80 г масла. Маса: 1 банка консервованих ананасів (580 мл), 1 200 г домашнього не кислого сиру, 200-250 г цукру, 5 яєць, 500 мл кокосового молока, 7 ст. л. кокосової стружки (якщо готуватимете домашнє кокосове молоко, то можна використати кокосовий жмих), 4 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Помадка: 200 г білого шоколаду, 1 ст. л. масла, 2 ст. л. сметани, 100 г ананасових цукатів.
Печиво подрібнити в блендері в в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані.
Змішати печиво з маслом, ретельно вимішати.
Форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Висипати вологу крихту у тортівницю, утрамбувати, формуючи корж. Поставити до холодильника.
Сир, яйця, цукор, молоко викласти в миску, збити погружним блендером до однорідності.
Додати крохмаль, ще раз збити.
Ананас порізати кубиками.
Додати в сирну масу ананас та кокосову стружку, ретельно вимішати.
Вилити сирну масу на корж. Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 1 годину 30 хвилин. Залишити на 30 хв у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Охолодити. За той час приступаємо до приготування помадки. Шоколад, масло, сметану викласти в каструлю, розтопити на водяній бані чи в мікрохвильовці.
Додати цукати, проварити ще декілька хвилин.
Охолодити. Покрити помадкою холодний сирник. Прикрасити мигдалевими пелюстками.
Вологий, ароматний сирник з екзотичними нотками кокосу та ананасу. Смакота! Пальчики оближеш. Якщо кокосове молоко зробити заздалегідь, то його приготування не займе багато часу.
Сирник вийшов настільки смачним, що коли дійшла справа до фото, у мене залишилася лише половина. Тому вирішила фотографувати все, що залишилося. Результат вийшов доволі непоганим.
Смачної і яскравої осені!
Немає коментарів:
Дописати коментар