четвер, 9 листопада 2023 р.

Курячо-гарбузові котлети

Сезон гарбуза - в розпалі. Тож сьогодні в меню мого блогу рецепт з цього надзвичайно смачного і корисного овоча. Яскраві, соковиті і дуже ніжні котлети з гарбузом. Впевнена, що спробувавши раз, ви будете готувати їх завжди. Принаймні, я точно готуватиму їх ще і ще.

Інгредієнти: 1 кг курячого фаршу, 2 яйця, 2 невеликі моркви, 350-400 г гарбуза без м'якоті і шкіри, сіль, готова суміш італійських чи прованських трав, мелений коріандр, цільнозернове борошно або панірувальні сухарі. З цих пропорцій вийшло доволі багато котлет, якщо у вас невелика сім'я, то просто всі пропорції поділіть на 2. Наприклад: 500 г курячого фаршу, 200 г гарбуза, 1 яйце, 1 морква, тощо.

Моркву натерти на середній терці. 

Гарбуз натерти на середній терці. 

До фаршу додати моркву, гарбуз, яйця, сіль, приправи, мелений коріандр, добре вимішати, відбити. 

З фаршу мокрими руками сформувати котлетки.

Обкачати в цільнозерновому борошні або в панірувальних сухарях. 

Смажити до готовності з обох боків на середньому вогні під кришкою. 




Це надзвичайно соковиті і смачні котлети. Гарбуз і морква роблятькотлети яскравими і золотистими. В сезон гарбуза - це ідеальний рецепт котлет. Класне поєднання овочів та м'яса.


Смак котлет - фантастичний. Якщо ви не є фанатом гарбуза, як я, можете сміливо готувати цю страву, адже смак цього овоча у них не домінує, а гармонійно доповнює м'ясо і додає страві соковитості. Також ці котлети круто смакують в домашньому бургері.
 


Смачного! Цьом!

Немає коментарів:

Дописати коментар