четвер, 16 листопада 2023 р.

Міні-панкейки з бананом, або Банани в клярі


Смачні панкейки з банановим кремом або банани в клярі - саме так можна охарактеризувати цю страву, рецептом якої хочу з вами поділитися. Зізнаюся, давно приглядалася до цієї страви, проте справа до приготування так і не приходила. Але радію, що цей день таки настав. Рецепт цих неймовірних панкейків знайшла на одному з американських блогів, котрі час від часу читаю.
Інгредієнти: 185 г борошна, 1 ст. л цукру (кількість цукру можна сміливо зменшити до 1 ч. л. або ж не давати зовсім), 1 ч. л розпушувача, дрібка солі, 1/2 меленої кориці, 1 скл. молока, 3 ст. л вершкового масла, 1 яйце, 1 ч. л ванільного цукру, 3 великих стиглих бананів.


Змішати у мисці борошно, цукор, розпушувач, сіль та корицю. 


Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці.


У великій мисці змішати молоко, розтоплене масло, яйце. 


Всипати до яєчно-молочної суміші сухі складники. Збити вінчиком, до однорідності. Відкласти на 10 хв, щоб тісто відпочило.


 Банани порізати кружальцями. 


Розігріти сковороду з олією. Занурити скибочки банана в тісто для оладок. 


Витягнути бананові оладки виделкою. Акуратно струсити трохи зайвого тіста зі скибочки банана та перекласти на гарячу сковороду. Посмажити бананові оладки під кришкою до готовності з обох боків.



Це дуже смачно і солодко. Під час готування банани стають ще солодшими, тому можна сміливо зменшити кількість цукру в клярі, або й взагалі його не давати.




Це справді класний рецепт. Впевненна, він сподобається як дітлахам, так і дорослим. Це класний приклад того, що виходить, якщо з'єднати банани і оладки. А виходять панкейки з банановим кремом, адже банани під час термообробки змінюють свою текстуру на ніжний крем.




Тепер - це точно мої улюблені оладки. Процес приготування доволі простий і не заморочливий, а результат дивує водночас своєю простотою і екзотичністю.




Смачного! Цьом!



Немає коментарів:

Дописати коментар