неділю, 21 січня 2024 р.

Роліні з куркою і сиром


 Одразу розпочну із зізнання - я дуже люблю роліні. Час від часу купую їх в своїй улюбленій пекарні. А одного прекрасного дня подумала, що насправді Роліні можна приготувати самому. Насправді, це не складно і дуже смачно.

Інгредієнти: 1 пачка тіста філо, 500 г курячого фаршу, 150 г сиру сулугуні або моцарели, 1 яйце, 1 пучок петрушки, 100 г вершкового масла, сіль, хмелі-сунелі, сухий часник, кунжут або суміш насіння.

Тісто розморозити. Сир натерти на крупній терці.

Петрушку помити, обсушити, дрібно порізати. 

Жовток відділити від білка. Масло розтопити в мікрохвильовці або на водяній бані. Фарш викласти в миску, додати натертий сир, білок, порізану петрушку, сіль і приправи. Ретельно вимішати. 

Один пласт тіста викласти на робочу поверхню, змастити маслом, зверху викласти другий пласт тіста. Зверху змастити маслом. На одне роліні треба два пласта тоненького тіста.

На край тіста викласти фарш. 


Скрутити рулетик. 



Рулет скласти навпіл. 


Роліні викласти на вистелене пергаментом деко. Повторити ці маніпуляції 5 разів. 



Роліні змастити збовтаним жовтком. Посипати кунжутом або сумішшю насіння. 


Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 20-25 хвилин.




Це дуже смачно, магазинні роліні - навіть поруч не стоять. Начинка виходить дуже соковитою і ніжною, яку класно відтіняє хрумке тісто. 




Це дуже смачно! Раджу не зволікати, а бігом бігти на кухню його готувати, бо це того вартує. Загалом з цієї порції виходить 6 роліні. 




Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар