Цей десерт сподобається тим, хто любить млинці та обожнює тірамісу, адже в ньому поєдналися смаки цих двох страв. Тож вашій увазі пропоную Млинцевий торт Тірамісу. Тонесенькі коржі у поєднанні з смачним кремом - створюють фантастичний тандем.
Інгредієнти. Тісто: 4 яйця, 400 мл молока, 60 мл міцної кави, 45 мл олії, 20 г цукру, 150 г борошна, дрібка солі. Крем: 500 г вершків 30%, 250 г маскарпоне, 100 г цукру-пудри (для любителів більш солодких десертів збільште до 150), 40 мл міцної кави. Додатково: 50 г чорного шоколаду, какао.
Запарити каву, додати цукор. Збити молоко з яйцями, кавою, цукром і сіллю. Додати борошно, збити до однорідності. Додати олії, вимішати. Дати тісту 10 хвилин настоятися.
На сковороді для млинців розігріти олію, зайву вилити в тісто, вимішати. Вилити трішки тіста на сковороду, розрівняти по всій поверхні. Смажити з обох боків до готовності. Посмажити таким чином всі млинці.
Шоколад потерти на дрібній терці.
Вершки збити з цукром пудрою до густої консистенції.
Додати маскарпоне, ще раз збити.
Влити каву, вимішати.
Перемастити кремом млинцеві коржі.
Кожен четвертий посипати шоколадом.
Зверху посипати какао. Поставити на декілька годин в холодильник стабілізуватися.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар