середу, 13 березня 2024 р.

Млинцевий торт Тірамісу

Цей десерт сподобається тим, хто любить млинці та обожнює тірамісу, адже в ньому поєдналися смаки цих двох страв. Тож вашій увазі пропоную Млинцевий торт Тірамісу. Тонесенькі коржі у поєднанні з смачним кремом - створюють фантастичний тандем.

 Інгредієнти. Тісто: 4 яйця, 400 мл молока, 60 мл міцної кави, 45 мл олії, 20 г цукру, 150 г борошна, дрібка солі. Крем: 500 г вершків 30%, 250 г маскарпоне, 100 г цукру-пудри (для любителів більш солодких десертів збільште до 150), 40 мл міцної кави. Додатково: 50 г чорного шоколаду, какао. 


Запарити каву, додати цукор. Збити молоко з яйцями, кавою, цукром і сіллю. Додати борошно, збити до однорідності. Додати олії, вимішати. Дати тісту 10 хвилин настоятися.

На сковороді для млинців розігріти олію, зайву вилити в тісто, вимішати. Вилити трішки тіста на сковороду, розрівняти по всій поверхні. Смажити з обох боків до готовності. Посмажити таким чином всі млинці. 

Шоколад потерти на дрібній терці.


Вершки збити з цукром пудрою до густої консистенції. 

Додати маскарпоне, ще раз збити. 

Влити каву, вимішати.

Перемастити кремом млинцеві коржі. 

Кожен четвертий посипати шоколадом. 

Зверху посипати какао. Поставити на декілька годин в холодильник стабілізуватися. 





Цей тортик вийшов неймовірно смачним. Яскраво виражений вершковий смак крему з легкими нотками кави і тоненькими млинцями - це щось неймовірне. Спробуйте, впевнена вам сподобається.



Зізнаюся, що це моя третя спроба приготувати млинцевий торт. Дві попередні не сподобалися мені на всі 100 відсотків. Проте цей перепис все виправив. Я нарешті знайшла рецептик ідельного млинцевого тортика. 




Словом, якщо ви ще не готували млинцевий пиріг, то не варто з цим зволікати. Сміливо беріть на озброєння цей рецепт і гайда на кухню.



Смачного!

 


Немає коментарів:

Дописати коментар