неділя, 17 листопада 2024 р.

ЧІзкейк "Нью-Йорк"


Чізкейк "Нью-Йорк" обожнюю за його ніжну структуру та в міру солодкий смак з ледь відчутним солоним присмаком. Він не складний у приготуванні, щоправда є декілька секретів, дотримання яких, зробить чізкейк казковим.  Тож, гайда на кухню чаклувати.

Інгредієнти. Сирна маса: 1 кг вершкового сиру, 160 г цукру, 2 ч. л. ванільного екстракту або ванільного цукру, 3 ст. л. кукурудзяного крохмалю, 3 яйця, 1 жовток, цедра з одного лимона або лайма, 1 ст. л. лимонного соку, 4 ст. л. сметани 20 відсотків. Корж: 200 г печива до кави, 70 г масла. Додатково: варення для подачі та прикраси.

Печиво потрібнити в блендерів в крихту.

Масло розтопити в мікрохвильовці. Влити до крихти печива, збити в блендері або перемішати до однорідності.

Форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом. Змастити маслом, можна злегка присипати борошном. Викласти у форму вологу крихту, втрамбувати утворюючи корж без бортів.


Сир збити з цукром в комбайні чи міксером. 

Додати ванільний екстракт, кукурудзяний екстракт, цедру і сік лимона. Збити.


 По одному додати яйця. Змішати на повільних обертах міксера.


 Останній штрих, додати сметану. Ретельно вимішати. 

Викласти сирну масу на корж. Розрівняти.

Пекти в розігрітій до 210 градусів духовці 10 хвилин. Знизити температуру до 110 градусів і пекти 1 годину 30 хвилин. Залишити ще на 30 хвилин у вимкненій духовці з привідкритими дверцятами. Охолодити. 


Готовий чізкейк можна зверху покрити вишневим чи чорничним варенням. Гарно віддтінятиме вершковий смак і додасть не лише кольору, а й цікавинки смаку.  






Це єдиний чізкейк, в якому б я не заміняла вершковий сир на кисломолочний сир, адже солоність це його фішка. Ну і якщо, ви хочете приготувати саме "Ньо-Йорк", а не якийсь інший сирний торт, то краще дотримуйтеся класичного перепису. Свій рецепт скомпонувала з різних джерел, але найбільший вплив мало відео Анни Олсон.




Смачних експериментів і радості від готування!


  



Немає коментарів:

Дописати коментар