Десь в середині листопада, коли на вулиці помітно стає холодніше і ми починаємо закутуватися у всі найтепліші речі, які встигли витягнути зі сховків, різко хочеться сімейного затишку, домашнього тепла і смачної випічки. Особисто для мене листопад-грудень - це ідеальний час для випікання печива. Саме тоді мені хочеться місити тісто, вирізати різні чудернацькі форми і наповнювати свою оселю пряним ароматом домашнього печива. Цього року я ще гостріше відчуваю потребу свята, тож вирішила рятуватися пряниками. Як на мене, це ідеальна випічка в цей чудесний передсвятковий період.
Після закипання проварити суміш ще 1-2 хвилини, важливо, щоб цукор повністю розчинився. Додати 1 ч. л. соди, ретельно вимішати. Не лякайтеся, що після ціє маніпуляції рідина різко перетвориться на світлу піну і підніметься. Так і має бути.
Зняти суміш з вогню. Додати порізане кубиками масло кімнатної температури, швиденько вимішати, поки масло повністю не розчиниться.
Дати суміші охолонути десь 10-15 хвилин, приблизно до 50 градусів. Додати яйце, швидко вимішати віночком.
Поступово додати просіяне борошно, вимішати вінчиком.
Частину борошна висипати на стільницю, викласти ще досить рідку суміш, і замісити м'яке та еластичне тісто. Якщо відчуваєте, що потрібно ще борошна, то можете підсипати, проте бажано з ним не переборщити.
Готове тісто обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник на 2-3 години, краще на ніч.
Витягнути охолоджене тісто з холодильника, відрізати необхідний шматок, розкачати його в пласт товщиною 4-5 мм. Краще це робити через пергамент.
Вирізати печиво.
Викласти готові тістечка на вистелене пергаментом деко.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 7-10 хвилин.
Це найсмачніші пряники, які я коли-небудь їла. Вони виходять не приторними, пряними та ароматними. Також мені подобається їхня текстура - м'яка і хрустка водночас.
До речі, це класний варіант для дозвілля з дітками, наприклад, цікаво буде порозмальовувати з ними тістечка цукровою глазур`ю.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар