вівторок, 26 листопада 2024 р.

Запечена лимонна курка

Святковий стіл на Новий рік чи Різдво у мене асоціюється з запеченою куркою. Саме фото цієї страви з апетитною золотавою скоринкою виникає в моїй уяві, коли я думаю про те, що б ідеально підійшло на новорічно-різдвяну вечерю. Тож сьогодні на сторінках мого блогу приготуємо смачну Запечену лимонну курку.

 Інгредієнти: 1 курка вагою приблизно 1,5 кг, 1 ч. л. солі, 0,5 ч. л. сухого часнику, розмарин, пів лимона, 3 ст. л. оливкової олії.


Курку помити, обсушити.  В мисочці змішати 3 ст. л. оливкової олії, декілька крапель лимонного соку, сіль, сухий часник і подрібнений розмарин. 

Натерти цією сумішшю курку.В середину покласти половинку лимона. Зв'язати лапки курки, можна закласти за шкірку. 

 Поставити тушку в контейнер з кришкою і перемістити до холодильника на 2-3 години або ж на ніч. 

Деко для запікання змастити оливковою олією, викласти на нього курку. 

Розігріти духовку до 220-230 градусів. Пекти курку при такій температурі 30 хв на режимі "верх-низ". Витягнути курку з духовки, облити її соком і олією, що утворилася на формі. Зменшити температуру до 180 градусів, можна змінити режим випікання на "4D" або "з конвекцією". Пекти курку ще 1 годину, час від часу поливаючи соком, що утворюється. Якщо курка буде сильно припікатися і рум'янитися, можна накрити її фольгою.



Курка виходить неймовірною, ароматною, соковитою і надзвичайно смачною. Готується вона надзвичайно просто, а за той час, коли вона випікається можна приготувати ще декілька різних страв до святкового столу. 



А ще курка має  ніжний лимонний аромат, що дуже гарно доповнює її смак. Мені подобається, що вона не потребує довгих приготувань. Все доволі швидко і просто готується. 



Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар