
Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
субота, 5 вересня 2015 р.
Яблучна шарлотка
Це пиріг нашвидкуруч, коли гості от-от на порозі, шарлотка виручить завжди. Для мене вона асоціюється з осінню, адже саме ця пора року є щедрою різноманітними фруктами, особливо яблуками.
Моя мама часто бавила нас з братом різними шарлотками з яблуками, чорницями, позичками чи іншими сезонними фруктами. Втім, цей рецепт я привезла з Завадів Львівської області від знайомої Орисі, хоча рецепт моєї мами мало що відрізняється від цього.
Інгредієнти. 1 склянка борошна, 1 склянка цукру, 5 яєць, 700 грамів яблук, кориця, сіль.
Яблука почистити від шкірки, порізати на крупні шматки.
Жовтки відділити від білків. Білки збити з дрібкою солі до крутої піни.
Додати цукор, не припиняючи збивати до стійких піків. До білків додаємо жовтки, легенько збиваємо до однорідної маси.
В суміш додаємо просіяне борошно, легенько вимішуємо знизу вверх.
Форму змащуємо маслом, посипаємо борошном. Викладаємо на дно форми частину тіста.
Зверху викладаємо яблука, посипаємо корицею.
Викладаємо решту тіста.
Випікаємо в розігрітій до 180 градусів духовці 45 хвилин.
Схожі рецепти
Сирна запіканка на банановому брауні
Рецепт цієї запіканки знайшла в тік-тоці, і була вражена результатом. Вийш ...
Великодній сирник з персиками
Не уявляю Великодня без сирника, вважаю цей вид випічки - ідеальним д ...
Сніданок №1 "Смачне освідчення", або Закохане меню
Можна по-різному ставитися до Дня святого Валентина, наприклад, для мене ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Ідеальний рецеп:швидке приготування і нереальний смак. Робила один раз з яблуками ,а другий раз добавила груші.дуже смачно! Дякую!
ВідповістиВидалитиРадію, що вам сподобався рецепт! Дякую! Треба й собі з грушами спробувати).
Видалити