середа, 11 січня 2017 р.

Журавлиновий соус


Сьогодні пропоную рецепт не гарніру чи другої страви, а доповнення до них. Журавлиновий соус гарно доповнює страви з м'яса, особливо з птиці, та печінки. Мені найбільше подобається смакувати цей соус з печінковим паштетом та індичим чи качиним м'ясом. Нейммовірна смакота та гармонія смаків.
Інгредієнти. 0,5 л журавлини, 5 ст. л. цукру, 0,5 ч. л. кориці.
Журавлину ретельно помити.

 Подрібнити в блендері.

 Перекласти до каструлі, додати цукор і корицю, розмішати. 

Довести до кипіння на середньому вогні, час від часу помішуючи. Після закипання варити ще зо 5 хвилин. 

Ось і все мінумім складників та затраченого часу, а максимум - яскравості смаку та користі.


 Ягоди дають соусу кислинку, цуккор збалансовує смак, а кориця додає неповторної східної нотки. Впевнена, цей соус сподобається любителям ягідних смаків, оригнільних ідей і просто любителям журавлини.


 Як уже писала, цей соус є чудовим доповненням до страв з птиці, а також неймовірно гармонійно смакує до паштетів, особливо печінкових. До речі, печінковий паштет можна подавати у порційних баночках уже з цим соусом, буде і оригінально, і смачно.


За бажанням соус ще можна процідити, тоді його структура буде більш гладенькою. Втім, мені більше подобається варіант з непротертою журавлиною. 

Немає коментарів:

Дописати коментар