пʼятницю, 20 січня 2017 р.

Кокосовий сирник з вишнями XXL


Цей сирник пекла на Різдво, всі гості були задоволені і з добрим апетитом смакували цим десертом. Мені надзвичайно подобається поєднання сиру з вишнями. Це справді щось неймовірне. Одразу зазначу, що цей сирник виходить доволі великий, тому в назві й фігурує XХL:).
Інгредієнти. Корж. 200 г печива "До кави", 30 г дрібної кокосової стружки, 1 ст. л. цукру, 100 г масла. Сирна маса. 1,5 кг сиру, 400 мл вершків, 1 банка кокосового молока (400 мл), 5 яєць, 250-300 г цукру, 1 ч. л. ванільного екстракту, 5 ст. л. кукурудзяного крохмалю. Вишневий кисіль. 600 г вишень, 5 ст. л. цукру, 2 ст. л. крохмалю.  
Печиво змолоти в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. 

До печива додати кокосову стружку, цукор, розмішати. Влити розтоплене масло, розмішати до утворення вологої крихти. 

Роз'ємну форму, діаметром 24-26 см, вистелити пергаментом, помастити маслом, посипати борошном. 

У форму викласти крихту з печива, втрамбувати утворюючи корж. Форму з коржем поставити до холодильника.

У велику миску викласти сир, вершки, кокосове молоко, яйця, цукор, ванільний екстракт.

Подрібнити блендером до однорідної маси. Додати крохмаль - ще раз збити.
Зважаючи на пору року на календарі використовувала морожені вишні. З вишень надібрати десь 200 г ягід, обкачати в крохмалі.


Вишні викласти на корж. 

Зверху вилити сирну масу. 

Пекти в розігрітій до 160-170 градусів 120 хвилин. Під час випікання сирника на низ духовки під решітку поставити миску з гарячою водою. Готовий сирник залиши на 30 хвилин в гарячій духовці з привідкритими дверцятами. Сирник повністю охолодити, а тоді приступати до приготування завершального вишневого шару.

Решту вишень разом із соком викласти у сотейник, додати цукор та крохмаль, ретельно вимішати, поставити на середній вогонь і варити до загустіння, постійно помішуючи. 

Желе злегка охолодити і викласти на сирник.

Поставити до холодильника на 2 години.



Неймовірно смачний і ніжний сирник. Мені надзвичайно подобається поєднання сиру та вишневого желе, це додає смаку довершеності та оригінальності.


 Кількість складників розрахована на великий "газдівський сирник", втім їх з легкістю можна поділити на два і спекти у меншій формі. 




  Обожнюю новорічно-різдвяний період, в цей час я багато готую та печу, часто в святкове меню потрапляють ті страви, котрі хотіла давненько відтворити на власній кухні. Цього року цей період був неймовірно плідним, я стільки всього готувала, тепер лише переглядаю фото тієї всієї смакоти і, думаю, що публікувати першим:). 
 

Немає коментарів:

Дописати коментар