Інгредієнти: 1 скл. білків (6 штук), 1 скл. цукру, 1 скл. борошна, 1 скл. сухого маку (використовувала готовий мелений), 0,5 скл. розтопленого масла, 1 ч. л. порошку до печива, 1 пачка ванільного цукру, цедра з одного лимона, дрібка солі.
P.S. Використовувала склянку 250 мл.
З лимона натерти цедру.
Збити білки з дрібкою солі до м'яких піків.
Поступово додати цукор і продовжити збивати до стійких піків.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, охолодити.До білків додати просіяне борошно, порошок до печива, ванільний цукор, масло, лимонну цедру і мак, акуратно перемішати усі складники до однорідності.
Викласти тісто у змащену масло і посипану борошном форму, розрівняти.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Теплий кекс посипати цукровою пудрою.
Рецепт цього кексу справжня палочка виручалочка для ощадливих господинь. А ще цей кекс готується дуже швидко, на відміну від інших рецептів з білків. Тут все просто і легко, а головне смачно.
І кілька слів про смак. Одна з переваг цього кексу, він надзвичайно пухкий, така структура виходить за рахунок білків. А мак додає смаку неповторності та оригінальності, цедра лимону - пікантної кислинки.
Для мене цей кекс асоціюється з галицькою кухнею і ніби переносить у ті часи, коли моя бабуся була молодою і активно випікала та куховарила.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар