Інгредієнти: 280 г борошна, 1 ч. л. порошку до печива, 2 ч. л. кукурудзяного крохмалю, 1 ч. л. солі, 170 г вершкового масла, 160 г цукру, 2 яйця, 2 ч. л. ванільного екстракту, 100-150 г шоколадних крапель або шоколаду. Додатково: 50 г шоколадних крапель чи шоколаду (опціонально).
Для
того, щоб з тістом було легше працювати, потрібно закрити миску харчовою
плівкою і поставити до холодильника на 2 години, можна на ніч.
Сформувати
невеличкі кульки і викласти на деко, вистелене пергаментом. Майте на увазі, що
це печиво добряче збільшиться в об’ємі під час випікання, тому не варто робити
великі кульки, менше печиво виглядатиме акуратніше. А також важливо зберігати
дистанцію між печивами на деко.
Кожну
кульку можна злегка приплюснути пальцями, за такої умови печиво матиме плоскішу
форму і швидше спечеться. З однією партією печива не робила нічого, другу
приплюснула. В першому варіанті вийшло менше і товстіше печиво, в другому – більше
і тонше. Загалом у мене вийшло 24 тістечка.
Пекти
в розігрітій до 180 градусів духовці 15-18 хвилин до золотистого кольору по
краях.
Пам’ятаєте
про додатковий шоколад в рецепті?! Ось тепер він нам і знадобиться, в гаряче
печиво запихаємо шоколадні краплі. Гаряче печиво буде достатньо м’яким, тож
зробити це буде легко.
А
тепер можна і дегустувати. Хрумке, ароматне, в міру солодке і мегашоколадне.
До
речі, окрім шоколаду до тістечок можна додати улюблених горіхів. Так смак
печива буде ще багатшим та цікавішим. Або ж шоколад можна взагалі замінити на
драже „m&m`s”, ті ж самі горіхи, в’ялену журавлину
тощо.
Якщо
ви маєте більше часу, то можете приготувати це печиво про запасJ.
Для цього потрібно заморозити кульки з тіста, а коли захочете поласувати свіжим
печивом, просто витягніть їх з морозилки викладіть на деко з пергаментом і
печіть. Так можна чи не щодня ласувати свіженьким печивом.
Для
мене печиво – це найзатишніша випічка у світі. Коли я випікаю тістечка, не
важливо за яким рецептом, моя кухня та вся оселя наповнюється неймовірним
ароматом. Мабуть, саме так пахне в щасливому і ситому доміJ.
Тож кожному бажаю затишку і смачного печива на додачуJ.
Немає коментарів:
Дописати коментар