вівторок, 18 грудня 2018 р.

Закуски "Ялинки"

Ця закуска стане справжньою окрасою святкового новорічного чи різдвяного столу. Смачно, швидко, корисно, оригінально, тематично, як на мене, саме ці слова найкраще характеризують цю страву.
Інгредієнти: солені крекери 12-14 шт., 200 г домашнього сиру, 1 пучок кропу, 1 ст. л. оливкової олії, 2 пригорщі горіхів, 2 ст. л. вершків, 50 г пармезану або будь-якого іншого твердого сиру, сіль, перець, солодка паприка, готова суміш прованських чи італійських трав, зернята гранату або цукати, кокосова стружка.

В чаші блендера подрібнити горіхи. 

Пармезан чи твердий сир потерти на дрібній тертці. Кріп дрібно порізати. 

В миску викласти сир, вершки, сіль, перець, паприку, трави, подрібнити погружним блендером. 

До сирної маси додати горіхи, пармезан і ретельно вимішати. 

На дошку чи пласку тарілку викласти крекер. 

Вологими руками сформувати кульки однакового розміру. 

З кожної кульки сформувати конус, обкачати його в кропі, окрім дна. 

Кожну ялинку викласти на крекер.

 На верхівку кожної ялинки прилаштувати зернятко граната чи цукати. Тарілку з ялинками притрусити кокосовою стружкою. Також можна додатково прикрасити цукатами чи зернятами гранату.


Закуска вийшла яскравою та смачною. Сир та горіхи - завжди вдале поєднання. Дуже подобаються нотки оливкової олії, які доповнюють смак сирної маси і роблять його незвичним та оригінальним.



З цих пропорцій у мене вийшло 14 ялинок: дуже смачних, красивих і святкових. Вигляд закуски бомбовий, справжній їстівний декор святкового столу.


До речі, смак цієї закуски можна доповнювати і вдосконалювати наприклад додати 6-8 штук подрібнених в'ялених томатів, пригорщу маслин, оливок чи каперсів. З такими додатками ялиночки стануть ще смачнішими.

Немає коментарів:

Дописати коментар