До початку 2019-го залишилися лічені дні. В цей час можливі два варіанти поведінки. Перший, бігати, як дзига, намагаючись позакривати усі "хвости" та зробити тисячу і одну справу одночасно. Другий, мені подобається більше. Виважено і без поспіху насолодитися завершенням роком, зробити лише найважливіші справи, ті котрі й справді потрібно вирішити у цей передсвятковий час. І звісно, подякувати йому за успіхи та невдачі, котрі є тим безцінним досвідом, який справді робить тебе сильнішою, і звісно, почаклувати на кухні, приготувати щось смачненьке та тематичне. Наприклад, Шоколадний сирник з льодяниками, який дуже круто доповнить святкову атмосферу вашого дому, зробить її смачнішою та довершенішою.
Інгредієнти. Корж: 200 г пісочного печива, 1 ст. л. цукру, 1 ст. л. какао, 90 г вершкового масла. Сирна маса: 1 кг домашнього м'якого некислого сиру, 250 мл вершків, 4 яйця, 1 пачка ванільного цукру або ванільний екстракт, 170-200 г цукру, сік з половини лайму або невеличкого лимона, 100 г чорного шоколаду, 40 г кукурудзяного крохмалю або 1 пачку (40 г) шоколадного чи ванільного пудингу, 50 г темного какао. Декор: 100 г шоколаду, 1 цукерка-посох.
До печива додати какао, цукор, подрібнити в блендері в крихту.
Пересипати в миску. Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Масло додати до крихти, ретельно вимішати до утворення вологої крихти.
Роз'ємну форму, розміром 24 см вистелити пергаментом, змастити маслом, посипати борошном. Крихту висипати у форму. Втрамбувати, утворюючи корж. Поставити до холодильника.
Сир висипати в миску, додати вершки, цукор, ванільний цукор, лимонний сік, збити погружним блендером до однорідності.
В мікрохвильовці чи на водяній бані розтопити шоколад.
До маси додати шоколад, какао та крохмаль чи пудинг, ще раз ретельно збити.
Вилити масу на корж. Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 1 годину 20 хвилин. Залишити охолоджуватися в духовці з привідкритими дверцятами.
Для декору цукерку подрібнити. Це можна зробити з допомогою скалки чи молотка.
Розтопити шоколад в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Акуратно покрити шоколадом верх сирника, краї посипати льодяниками. Поставити на годину до холодильника і можна подавати до столу та ласувати.
Ось і все, сирник готовий. Він вийшов неймовірно святковим та новорічним, здавалося б, звичайна цукерка, а саме вона робить десертик тематичним та оригінальним.
Щодо смаку, то він мега-шоколадний. Якраз те, що треба для святкового столу. Попри те, що в сирну масу входить і цукор, і шоколад, він не виходить приторним. Все в міру.
Переконана, що такий сирник ідеально підійде для новорічного чи різдвяного меню. Я, наприклад, не уяляю цих свят без сирників, а цей варіант як ніколи буде доречним.
До речі, прикрасити льодяниками можна не лише сирник, а й будь-який інший торт, кексики, брауні чи навіть печиво. До речі, торік готувала шоколадне печиво з льодяниками. Також мега святкове. Користуючись нагодою вітаю усіх з прийдешнім святами. Нехай буде МИР!
Немає коментарів:
Дописати коментар