Перейдемо від десертів до солоної випічки. До вашої уваги пропоную пиріг з сиром та томатами. Готувала його спеціально для Хочу.юа, він неймовріно смачний та цікавий, тож вирішила розповісти про нього ще й читачам мого блогу. Основа з пісочного тіста у поєднанні з ніжною сирно-вершковою начинкою та помідорами-чері утворюють гармонійний смак і надзвичайно естетичний зовнішній вигляд. Словом, пальчики оближеш. Якщо хочете здивувати своїх домашніх чимось смачним та оригінальним, то рекомендую зупинитися саме на цій страві.
Інгредієнти. Тісто: 250 г борошна, 150 г вершкового масла, 1 яйце, дрібка солі, кілька ложок холодної води. Начинка: 300 г домашнього сиру, 3 яйця, 400 г сметани, 100-150 г твердого сиру, сіль, мелений чорний перець, готова суміш прованських чи італійських трав, 1 ст. л. кукурудзяного чи картопляного крохмалю, 200-250 г помідорів-чері.
В миску просіяти борошно, посолити. Додати порізане
кубиками масло.
Швиденько розтерти руками масло з борошном до
утворення вологої крихти, додати яйце, якщо потрібно воду і замісити тісто.
Форму, діаметром 27-30 см, змастити маслом, посипати
борошном. Тісто розкачати, викласти у форму, сформувати борти, наколоти
виделкою. Обгорнути харчовою плівкою і поставити до холодильника
на 15-20 хвилин. Охолоджений корж підпекти в розігрітій до 180 градусів духовці
15 хвилин. Це робимо для того, щоб начинка не розмочила корж.
Тепер приступаємо для приготування начинки. Все дуже
просто. У чаші блендера змішати сир, яйця і сметану, збити до однорідної
консистенції.
Додати крохмаль і ще раз легенько збити.
До сирно-сметанної маси додати сіль, перець, трави,
спеції за смаком.
Натерти на крупній тертці сир і додати до начинки, ретельно
перемішати.
Помідори-чері помити, обсушити, розрізати навпіл.
Начинку вилити на корж.
Викласти по колу половинки помідорів зрізом вверх.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 40-45
хвилин. Вуаля. Кіш з сиром і помідорами готовий.
Смакота і краса в одній страві. Помідори і сир – це
завжди виграшне поєднання. Тож смак пирога дивовижний, хрумке тісто, ніжна кремова
сирна маса і соковиті помідори утворюють вибуховий коктейль смаків. Щоб він був
ще яскравішим, готовий пиріг можна прикрасити свіжим базиліком.
Цей рецепт знайшла в одному з кулінарних журналів. І
одразу ж закохалася в картинку, тому вирішила спробувати приготувати і собі,
трішки змінивши рецептуру. І не прогадала, адже цей пиріг можна сміливо приготувати
на якесь свято, наприклад день народження. Впевнена, гості будуть вражені і
смаком, і виглядом цієї страви. Смачна гармонія! А якщо до вашого дня
народження ще далеко, то також не варто проходити повз цього рецепта, адже
такий пиріг ідеально підходить для перекусу на роботі. Тож висновок один –
пекти Кіш з сиром і томатами та насолоджуватися миттями, адже вони прекрасніJ.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар