пʼятницю, 26 липня 2019 р.

Пана-кота в банці


Хто не перший рік читає мій блог, знає, що пана-кота - це мій улюблений десерт. Люблю цей італійський смаколик, за його ніжний і витончений смак та простоту приготування. Зважаючи на те, що ягідний сезон в розпалі, пропоную доповнити цей прекрасний десерт ягідним желе та лохиною.

Інгредієнти: 250 мл вершків, 250 мл кокосового молока (можна замінити звичайними вершками), 80 г цукру, 10 г желатину, 1 ч. л. ванільного цукру, 1 пачка желе "Лісові ягоди", 300 мл гарячої води, лохина або чорниця.

Желе розчинити в 300 мл злегка остудженого кип'ятку. Ретельно вимішати. Охолодити при кімнатній температурі.
 Желатин залити 60 мл холодної води, залишити набухати на 5-10 хвилин.
В сотейнику з'єднати вершки, кокосове молоко, ванільний цукор, цукор. Поставити на середній вогонь. Постійно помішуючи довести до кипіння.
Зняти з вогню, додати набухлий желатин, ретельно вимішати.
Вершкову суміш злегка охолодити. Налити в заздалегідь підготовлені баночки або склянки.
Поставити в холодильник до повного застигання.
На застиглий вершковий шар вилити ягідне желе. Поставити до холодильника, щоб желе застигло.
 Перед подачею в кожну баночку викласти ягідки лохини чи чорниці.
 


 Ніжний, смачний, ягідний і неймовірно красивий десерт. Впевнена, такі баночки з паною-котою стануть цікавим доповненням святкового столу. Якщо ви не хочете возитися зі святковим тортом, то такий простий і смачний десерт стане в пригоді. Я наприклад, вже задумуюся над тим, щоб приготувати саме його на своє день народження.



 До речі, цей рецепт дуже легко видозмінити, для цього просто замініть ягідне желе на якесь інше і прикрасьте ягодами чи фруктами в колір. Впевнена, такий десерт гарно смакуватиме з полуничним, абрикосовим, агрустовим, малиновим чи будь-яким іншим желе.


  А ще цей десерт дуже мобільний. Його з легкітю можна взяти з собою куди завгодно: на роботу, пікнік, в гості... Словом, універсальний десерт, без якого я не уявляю вдалого і смачного літа:)! 


Немає коментарів:

Дописати коментар