У вас є коронна страва? Думаю, у кожного, навіть того, хто не дуже любить готувати є та страва, яка вдається найкраще. Можливо, це звичайна яєчня чи вишуканий французький десерт. У мене це чізкейк. Їх я готую найчастіше, як мінімум раз в тиждень. І вони у мене майже завжди різні, бо люблю експериментувати зі смаками. Після цієї фрази одразу згадалася стара попсова пісенька «Отпетых мошенников» «Девушки бывают разные». І справді сирники, майже як дівчата, бувають різними: з випічкою і без, з ягодами чи фруктами, білим чи чорним шоколадом, горіховою пастою, згущеним молоком чи халвою… Цей список можна продовжувати майже до безкінечності. Сьогодні з читачами свого блогу хочу поділитися рецептом Чізкейка з лохиною, який раніше публікувала на сайті Хочу юа.
Процес приготування цього чізкейка є надзвичайно
простим та швидким, особливо, якщо маєте під руками блендер. Печиво подрібнити
в крихту в чаші блендера. Звісно можна висипати його в пакет та подрібнити за
допомогою скалки чи колотівки.
Масло розтопити в мікрохвильові чи на водяній
бані. Масло з’єднати з крихтою печива, змішати.
Форму вистелити пергаментом,
висипати крихту, втрамбувати, утворюючи корж. Форму з коржем поставити до
холодильника і приступаємо до приготування сирної маси.
Желатин залити холодною водою, залишити на 5 хвилин
для набухання. Якщо використовуйте порошковий, розчиніть його в 60 мл холодної води, ретельно вимішати.
Лохину помити висипати на дуршлаг, дати воді стекти. Звичайно,
лохину можна замінити чорницею, а чому ні?! Ніколи не любила заборон і рамок.
Втім, якщо будете використовувати чорницю будьте готовими до того, що ваш торт
все ж відрізнятиметься від моєї світлини, принаймні кольором. Адже чорниця
любить залишати чорнильні плями, тож ваш сирник не буде білосніжним.
250 мл вершків збити з ванільним цукром.
Сир, решту
вершків та згущене молоко збити блендером до однорідної кремової
консистенції.
Сирний крем з’єднати зі
збитими вершками, ще раз збити.
Желатин витягнути з води, відтиснути, якщо використовуєте листовий. Розпустити в мікрохвильові чи на водяній бані.
Желатин влити тоненькою цівкою в сирний
крем, не перестаючи збивати. Останній штрих – додати ягоди, легенько
перемішати.
Вилити масу на корж, ставимо до холодильника на 4-8 годин.
Готовий тортик прикрасити ягодами та притрусити цукром-пудрою.
Англійською лохина буде "blueberry", російською "голубика". Вона є родичкою чорниці, проте відрізняється від чорниці і виглядом, і смаком. Іншими словами, лохина - це культурна чорниця, ні ця ягода не навчалася в університетах і не відвідувала театрів на музеїв, а є творінням селекціонерів.
І кілька слів про смак чізкейка. Він дивовижний,
ніжний в міру солодкий з ягідними нотками. Мені дуже подобається готувати
чізкейки зі згущеним молоком, особливо не печені варіанти, адже воно додає
структурі ніжності та повітряності, а смаку неповторності. Словом, готуйте і
пробуйте саміJ.
Що потрібно для того, щоб чізкейк вдався? Хороший настрій, якісні продукти і відсутність страху експериментувати.
Ні, потрібно не варене згущене молоко. Хоча можете поекспериментувати і приготувати з вареним! Смак і колір будуть трішки іншими.
ВідповістиВидалитиПривіт Олю! Я цього літа оцінила рецепт чізкейка без випічки, готувала з полуницею і чорницями, оба варіанти дуже сподобались. А найчастіше зараз випікаю пироги, сирні та яблучні:) дякую за натхнення та гарні переписи! Заходитиму ще:)
ВідповістиВидалитиПривіт! Дякую за гарні слова! Чізкейки без випічки - це справжній порятунок спекотного літа:). До речі, теж цього літа багато випікаю сирних пирогів з різноманітними ягодами та фруктами. Дякую, що завітала на простору мого блогу. Натхненного готування і писання!!!
Видалити