пʼятниця, 2 серпня 2019 р.

Фарширований перець


Відпочинемо трохи від десертів та солодких страв, якими рясніє мій блог і посмакуємо смачними фаршированими перцями. Обожнюю цю страву, адже це смачно, поживно та оригінально.
Інгредієнти: 600 г м'ясного фаршу, 8 перців (1 кг 200 г), 1 склянка рису, 2 цибулі, 4 середніх помідорів (200 г), 1 пучок петрушки, 100 г твердого сиру, чебрець, червоний мелений перець, сіль за смаком.


Рис промити холодною водою. 

Викласти в каструлю, залити 1,5 скл. кип'ятку, посолити, відварити до напівготовності.

 Зелень дрібно порізати.

Цибулю порізати кубиками. 

Потушкувати цибулю на олії з дрібкою солі до прозорості. 

До цибулі додати рис, влити 1 скл. теплої вди, додати трохи червоного меленого перцю, релетьно вимішати і протушити. 

Додати фарш до рису з цибулею, потушкувати час від часу помішуючи.

Помідори обдати кип'ятком, зняти шкірку, нарізати кубиками. 

Викласти помідори в сковороду з фаршем, ретельно вимішати, посолити до смаку, додати чебрець. 


Зняти фарш з вогню, додати дрібно порізану петрушку.

Сир потерти. 

Перці помити, розрізати навпіл, вибрати серцевину. 

Кожну половинку начинити фаршем. 
Викласти начинені перці на змащене олією деко. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 30-35 хвилин. Посипати перці тертим сиром, запікати ще 15 хвилин.    
Перці виходять соковитими та смачними. Прекрасний варіант для святкового столу.


У світі існує чимало рецептів фаршированих перців. Я також знаю декілька. В більшості переписів перці не запікають, а варять. Також виходить дуже чмачно. Втім, запікання в духовці робить цю страву вишуканішою та цікавішою.


 Смачного! Нехай ваш кожен день буде смачним та різноманітним!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар