Спека - це ідеальна пора для холодних супчиків типу окрошки. Адже в літній спекотний час у фавориті страви, котрі не потребують термічної обробки, є легкими та смачними. Цим рецептом вже ділилася з читачами сайту Хочу.юа, а тепер прийшла черга і до читачів мого мегасмачного блогу.
Інгредієнти: 1 великий пучок редиски, 1 великий пучок зеленої цибулі, 1 пучок кропу, 3 огірки середнього розміру, 3 яйця, 1 л. кефіру 2,5% або 3,2%, сіль, чорний перець.
Назва окрошки – традиційної страви української та
російської кухні походить від слова «кришити», тобто «різати», тож процес
приготування в основному базується на
цій дії. Тому далі все просто. Огірки помити, почистити від шкірки та порізати
невеличкими кубиками.
Жовтки перекласти в каструлю, де робитимете окрошку,
додати порізану цибулю, посолити та розтерти в пасту.
До цієї суміші додати порізаний білок, настояні овочі з соком, кріп та
решту кефіру, посолити, поперчити. Вимішати.
Поставити до холодильника настоюватися на 1-4 години.
Подавати до столу добре охолодженою. Зізнаюся, цей етап пропустила, адже вперше в своєму
житті готувала окрошку, тому якнайшвидше хотіла її покуштувати. Вийшло
неймовірно смачно.
Тепер я розумію, чому це ідеальна страва для літа.
Перше, під час її приготування майже не потрібно вмикати різноманітних
нагрівальних пристроїв, тобто плиту і духовкуJ. Друге, коли за
вікном спека організм хоче їсти легкі, здебільшого овочеві страви, котрі не
обтяжують шлунок. Третє, це той самий салат, лише дещо «мокрий».
Я вже писала вище, що вперше готувала окрошку, і
зізнаюся, мала упередження до цієї страви, думала, що я її не люблюJ.
Помилялася, неймовірна смакота, ще й корисна і дієтична. Тож тепер, думаю,
готуватиму окрошку часто, тим паче, що вона має мільйон варіантів.
Шукаючи у всесвітній мережі рецепт цієї страви,
надибала, що схожу холодну зупу готували ще в часи Київської Русі. І це так
круто, коли на твоєму столі через тисячоліття з’являється якась давня страва.
Люблю таке. А ви?
Немає коментарів:
Дописати коментар