Інгредієнти: 0,5 скл. цукру, 1 скл. води, 1ч. л. ванільного екстракту, 2 ст. л. меду, 1 невеличкий пучок чебрецю, 1 скл. соку з лимонів або лаймів, 3 скл. газованої або негазованої води, лід.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
пʼятниця, 16 серпня 2019 р.
Лимонад з чебрецем
Інгредієнти: 0,5 скл. цукру, 1 скл. води, 1ч. л. ванільного екстракту, 2 ст. л. меду, 1 невеличкий пучок чебрецю, 1 скл. соку з лимонів або лаймів, 3 скл. газованої або негазованої води, лід.
З лимонів вичавити сік, процідити через сито.
Змішати в каструлі цукор, воду, ванільний екстракт, мед. Ретельно вимішати.
Додати чебрець, перемішати. Поставити каструлю на вогонь. Довести суміш на середньому вогні до кипіння.
Гарячий сироп накрити кришкою, залишити настоятися 10-15 хвилин. Процідити.
Лимонад охолодити, додати мінеральної води. При подачі в кожну склянку викласти лід, по гілочці чебрецю, налити лимонад.
Смак лимонаду дуже яскравий, пряний і з ноткою терпкості. Дуже насичений і цікавий смак. Те, що треба, коли стовчик термометра показує 30 градусів.
Смакота. До речі, кількість мінеральної води можна корегувати залежно від своїх уподобань. Комусь смакує більше розведений варіант лимонаду, а комусь, навпаки, менш концентрований.
Усім прохолодного літа та багатсва екзотичних смаків!
Схожі рецепти
Пряний сирник з вареним сиром
Сирник з вареним сиром - це коронний торт моєї мами. І його рецепт уже ...
Пунш з грушами та яблуками
Пунш - це ідеальний зимовий напій. Коли на вулиці холодно хочеться якна ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар