пʼятниця, 16 серпня 2019 р.

Лимонад з чебрецем

Для мене лимонад - це літній напій №1. Найбільше мені подобаються його незвичні смаки. Серед фаворитів, звичайно, базиліковий лимонад. От нещодавно відкрила для себе освіжаючий смак лимонаду з чебрецем. Його яскравий та пряний смак дарує таку бажану прохолоду і робить твій день чудовим, навіть, коли на вулиці не так тепло, якби хотілося.

Інгредієнти: 0,5 скл. цукру, 1 скл. води, 1ч. л. ванільного екстракту, 2 ст. л. меду, 1 невеличкий пучок чебрецю, 1 скл. соку з лимонів або лаймів, 3 скл. газованої або негазованої води, лід.
З лимонів вичавити сік, процідити через сито.

Змішати в каструлі цукор, воду, ванільний екстракт, мед. Ретельно вимішати.

 Додати чебрець, перемішати. Поставити каструлю на вогонь. Довести суміш на середньому вогні до кипіння.
Гарячий сироп накрити кришкою, залишити настоятися 10-15 хвилин. Процідити.
Лимонад охолодити, додати мінеральної води. При подачі в кожну склянку викласти лід, по гілочці чебрецю, налити лимонад.


Смак лимонаду дуже яскравий, пряний і з ноткою терпкості. Дуже насичений і цікавий смак. Те, що треба, коли стовчик термометра показує 30 градусів.


 Смакота. До речі, кількість мінеральної води можна корегувати залежно від своїх уподобань. Комусь смакує більше розведений варіант лимонаду, а комусь, навпаки, менш концентрований.




Усім прохолодного літа та багатсва екзотичних смаків!



Немає коментарів:

Дописати коментар