середа, 10 червня 2020 р.

Бісквітний торт "Королева Вікторія"


Відкрити полуничний сезон хочу неймовірно смачним та красивим бісквітний тортом - класичним та певною мірою історичним Адже це улюблений торт королеви Вікторії. Сьогодні цей десерт полюбляють не лише англійські  монархи, а й звичайні люди по усьому світу. Тому не буду гаяти часу, а приступаю до суті.

Інгредієнти. Бісквіт: 6 великих яєць кімнатної температури, 1 скл. (200 г) цукру, 1 ст. л. (15 мл) лимонного соку, 1 ч. л. цедри лимона, 1 скл. (150 г) борошна, 1/4 ч.л. солі, 30 г розтопленого масла, 1 ч.л. ванільного екстракту. Крем: 500 г полуниць, 375 мл вершків жирністю 30-33 відсотків, 125 г вершкового сиру, 70 г цукру-пудри, 2 ст. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту, 100 г полуничного джему.

Духовку розігріти до 170 градусів. Форму, діаметром 24 см, застелити пергаментом, нічим не змащувати і посипати!!! Цукор збити з яйцями на найвищій швидкості міксера впродовж п'яти хвилин. 

За цей час маса побіліє і збільшится десь в три рази. 

З лимона зняти цедру, вичавити лимонний сік. 


Додати до маси цедру лимона і лимонний сік, з'єднати на середній швидкості міксера.

Борошно просіяти, додати сіль, перемішати. 

Поступово, в декілька прийомів додати борошно до яєчної суміші, збити на середніх обертах міксера до однорідності. 

До розтопленого масла додати ванільний екстракт перемішати. До цієї суміші додати декілька ложок тіста, вимішати. 


Вилити відібрану суміш до загальної маси тіста, ретельно вимішати лопаткою. 

Викласти тісто у форму. Наголошую, форму не потрібно нічим змащувати чи посипати.

  Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 40 хвилин. Охолодити корж у формі.

 Акуратно з допомогою ножа від'єднати торт від стінок форми, зняти пергамент. Розрізати на дві рівні частини. 


Охолоджені вершки збити до пишної маси.

 Вершковий сир розтерти лопаткою. Додати цукор-пудру, вимішати. 


Додати до вершкового сиру лимонний сік та ванільний ектракт, вимішати. З'єднати збиті вершки з вершковим сиром, ретельно вимішати до однорідності. 

Полуниці помити, обсушити, відрізати хвостики. Порізати тонкими шматочками. 

Додати до порізаних полуниць полуничний джем, вимішати.

На корж викласти трохи більше, аніж половину крему, зверху - більшу частину полуниць. 


Накрити коржем. 

На центр верхнього коржа викласти решту крему, зверху полуниці. Поставити на годину до холодильника, а ще краще - на чотири.




Бісквіт виходить дуже ніжним і смачним. У ньому поєднуються ледь відчутні нотки ванілі та лимону. Вершковий крем та полуничний шар утворюють ідеальний тандем, котрий уже став класикою. А ще корж виходить доволі високим, тому його можна доволі легко розрізати навпіл.  



В інтернеті є чимало рецептів цього торта, ще більше є його варіацій. Але, як на мене саме цей перепис є ідеальним, адже у ньому все збалансовано і коржі, і крем, який довершує його фантастичний вигляд. До речі, цей перепис підглянула у Анни Олсон.




Як на мене, цей торт буде ідеальним десертом на день народження, іменини чи інші важливі оказії. Чому? Бо він смачний, доволі простий у приготуванні, неймовірно фотогенічний, красивезний і, з полуницями:).      

Немає коментарів:

Дописати коментар