вівторок, 23 червня 2020 р.

Млинці з полуничним джемом та вершковим сиром


Чи знаєте ви когось, хто не любить млинці. Я особисто ні, адже налисники - це універсальна страва, котра поєднується з найрізноманітнішими смаками та начинками. Пригадую, цей дивовижний смак ще теплого налисничка, посипаного цукром. Це була найсмачніша їжа мого дитиства. Іноді, під час випікання млинців, один відкладаю, щедро посипаю його цукром і насолоджуюся смаком свого щасливого дитинства. Сьогодні вашій увазі пропоную рецептик млинців з домашнім полуничним джемом та вершковим сиром. Рецептик полуничного джему в попередньому пості, на сайті також є перепис домашньої "Філадельфії".   
Інгредієнти. Млинці: 3 яйця, 50 г цукру, дрібка солі, 100 мл вершків, 500 мл молока, 0,5 ч. л. ванільного екстракту чи ванільного цукру, 1,5 скл борошна, 3 ст. л. олії. Начинка: полуничний джем , 1 пачка (125 г) вершкового сиру типу "Філадельфії" (в блозі є рецептик домашньої "Філадельфії").

Яйця злегка збити віночком з цукром, ванільним цукром чи екстрактом та дрібкою солі.


 Влити половину молока, перемішати. 

Просіяти в суміш 1,5 склянки борошна і добряче вимішати віночком, до однорідності. Тісто буде густим, але без грудочок. 


Додати решту молока, перемішати. 

Додати в тісто вершки та олію, перемішати. Якщо тісто вийшло доволі густим, то до нього ще можна додати трішки молока чи холодної води. Додала десь ще 50 мл холодної води, бо мені здалося моє тісто трішки густуватим. Залишити тісто на 10-15 хвилин.

Сковороду для млинців змастити олією, розігріти, рештки олії вилити назад в тісто. Перед початком випікання млинців, тісто потрібно ретельно перемішати. 

З допомогою черпака виливаємо невелику кількість тіста (десь пів кофлі) на розігріту сковороду, з допомогою інтенсивних рухів допомагаємо тістові розтектися по всій поверхні пательні. 

Через хвилинку-дві перевертаємо млинець і випікаємо його з другого боку. Щоб налисники рівномірно пропеклися і не були сирими, смажити їх треба на середньому вогні.
Повторюємо ці ж маніпуляції, допоки не закінчиться усе тісто.


На готові млинці викласти вершковий сир, а зверху - полуничний джем, чи навпаки, скласти трикутником. 

Можна не загортати всі млинці з начинкою, а подати до столу з джемом та вершковим сиром, і кожен зможе собі сам начинити налисник у тих пропорціях, які вважає за потрібне. Мені цей варіант подобається більше. За такої умови сніданок перетворюється на класне, майже магічне дійство, де кожен створює собі свою страву. 



Готові, не начинені млинці, рекомендую викласти на пласку тарілку та обгорнути харчовою плівкою, щоб не сохли. Зберігати - в холодильнику. Перед вживанням млинці потрібно злегка розігріти в мікрохвильовці, адже холодні налиснички втрачають свою еластичність і можуть порватися.



Звичайно, з начинкою можна і треба експериментувати та міксувати. Тож підійде будь-який джем, не лише полуничний. Також можна замінити вареннячко свіжими ягодами чи фруктами: полуницями, чорницями, малиною, абрикосами, персиками.  


  
До речі, якщо в тісто млинців зменшити кількість цукру до 2 ч. л., то їх смак вийде нейтральним, і вони ідеально підійдуть й до солоних начинок. Хоча мені й такі млинці смакують з будь-якими начинками: як солодкими, так і солоними.   


Яскравих смаків, вдалих кулінарних експериментів і смачного літа! Enjoy!!! 

Немає коментарів:

Дописати коментар