Інгредієнти: 500 г полуниці, 250 г цукру, 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л. агар-агару 50 мл холодної води.

Це дуже смачний блог! Тут я описуватиму свої кулінарні експерименти та експромти. Адже смачні страви - моя пристрасть і життя. Перший свій кулінарний шедевр "Чорний торт" створила в 4 роки, щоправда з піску:). Ніхто його не пробував, але всі тішилися. Тож в цьому інтернет-просторі теж готуватиму. Для себе, щоб нарешті мати всі рецепти прикупі. І, звичайно, для вас, адже світ без супів та тортів був би прісним та нецікавим. Тож усім, смачного і вдалих кулінарних експериментів та експромтів.
понеділок, 22 червня 2020 р.
Швидкий полуничний джем
Інгредієнти: 500 г полуниці, 250 г цукру, 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л. агар-агару 50 мл холодної води.
Полуниці помити, відірвати хвостики.
Полуниці помнути або подрібнити блендером. Якщо використовуєте цей пристрій, збивати потрібно дуже обережно і не сильно, щоб лишилися шматки ягід.
Агар-агар залити водою, перемішати, залишиити набухати на 10-20 хв.
Перекласти пюре в сотейник, поставити на середній вогонь, довести до кипіння.
Коли суміш почне кипіти та утворюватиметься піна додайте невеличкий шматок вершкового масла, буквально 1 ч. л., перемішайте. Завдяки цій маніпуляції піна не буде утворюватися.
Додати розчинений агар-агар та лимонний сік, ретельно вимішати, 1-2 хв. проварити.
Висипати цукор, ванільний екстракт, перемішати.
Довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин.
Перелити гаряче варення в стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками і можна зберігати до зими. Я ж готувала цей джем спеціально для млинців, тому просто перелила його в звичайну чисту банку.
Гарячий джем буде рідким, втім, коли він охолоне, то стане дуже густим. З цих складників виходить 600 мл джему.
Смак джему неймовірно насичений, в міру солодкий та ароматний. Він ідеально підійде до інших рецептів, наприклад, до Бісквітного торту "Королева Вікторія" чи до Бісквітного рулету з полунично-вершковим кремом. А також до млинців, сирничків чи просто як намазка на хлібчик чи булочку.
Смачного літа і яскравих вражень!
Схожі рецепти
Компот з карамелізованого румбамбару і полуниць
Щось я трішки загуляла:). Вже майже місяць нічого не писала і не публік ...
Полуничний десерт "Фальшиве морозиво"
Цей десерт виглядає, як справжнісіньке морозиво, а смакує як ніжний в ...
Салат з полуницею та сирними кульками
Літня пора є ідеальною не лише для десертів, а й для салатів. Влітку ду ...
Підписатися на:
Дописати коментарі (Atom)
Немає коментарів:
Дописати коментар