Інгредієнти: 500 г полуниці, 250 г цукру, 1-2 ч. л. лимонного соку, 1 ч. л. ванільного екстракту або 1 пачка ванільного цукру, 1 ч. л. агар-агару 50 мл холодної води.
Полуниці помити, відірвати хвостики.
Полуниці помнути або подрібнити блендером. Якщо використовуєте цей пристрій, збивати потрібно дуже обережно і не сильно, щоб лишилися шматки ягід.
Агар-агар залити водою, перемішати, залишиити набухати на 10-20 хв.
Перекласти пюре в сотейник, поставити на середній вогонь, довести до кипіння.
Коли суміш почне кипіти та утворюватиметься піна додайте невеличкий шматок вершкового масла, буквально 1 ч. л., перемішайте. Завдяки цій маніпуляції піна не буде утворюватися.
Додати розчинений агар-агар та лимонний сік, ретельно вимішати, 1-2 хв. проварити.
Висипати цукор, ванільний екстракт, перемішати.
Довести до кипіння. Варити 4-5 хвилин.
Перелити гаряче варення в стерилізовані банки, закрити стерилізованими кришками і можна зберігати до зими. Я ж готувала цей джем спеціально для млинців, тому просто перелила його в звичайну чисту банку.
Гарячий джем буде рідким, втім, коли він охолоне, то стане дуже густим. З цих складників виходить 600 мл джему.
Смак джему неймовірно насичений, в міру солодкий та ароматний. Він ідеально підійде до інших рецептів, наприклад, до Бісквітного торту "Королева Вікторія" чи до Бісквітного рулету з полунично-вершковим кремом. А також до млинців, сирничків чи просто як намазка на хлібчик чи булочку.
Смачного літа і яскравих вражень!
Немає коментарів:
Дописати коментар