вівторок, 9 червня 2020 р.

Шоколадна шарлотка з яблуками



Рецепт цієї шоколадної шарлотки знайшла на просторах інтернету моя мама, коли шукала якійсь перепис для спільного приготування. Відтоді я готувала цю шарлотку багато разів, щоразу все вдавалося та смакувало. Але весь цей час цей десерт не потрапляв в об'єктив мого фотоапарату та блогу, якось не складалися карти, щоб оформити цей перепис для мого кулінарного щоденника. Але щоразу, готуючи цю шарлотку, обіцяла собі, що наступного разу, точно зафіксую процес приготування для блогу. І ось цей день настав.

Інгредієнти: 120 г борошна, 35-40 г какао, 180 г цукру, 150 г масла, 3 яйця, 1 пачка ванільного цукру, 2 ч. л. порошку до печив, 3-5 яблук (600-700 г).

Розтопити вершкове масло.


Яйця збити з цукром та ванільним цукром. 

Просіяне борошно з'єднати з какао, порошком до печива. 

Борошняну суміш висипати до збитих яєчної, збити до однорідності. 

Влити злегка охолоджене розтоплене вершкове масло, перемішати.

Яблука помити, почистити, порізати кубиками. 

Додати яблука в тісто, перемішати. Виходить доволі густе тісто з великою кількістю яблук, котрі під час випікання зменшаться в об'ємі.

Форму, діаметром 22 см, змастити маслом, посипати борошном. Викласти в неї тісто, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 45-50 хвилин. Готовність шарлотки перевіряйте деревяною шпажкою. Готовий пиріг охолодити і витягнути з форми.

 


Щодо кількості какао. Шарлотка має насичений шоколадний смак. Якщо любите більш нейтральний смак, то дайте менше какао - 30-35 г. Проте шокоголікам рекомендую не скупитися і давати всі 40 грамів.     
 


Насичений шоколадний смак та багато яблук роблять шарлотко неймовірно смачною, цікавою та оригінальною.



Ця шарлотка дуже швидко готується, тому якщо вам щось терміново потрібно приготувати на десерт рекомендую саме цей варіант, аже він простий, не дорогий, і найважливіше - дуже смачний.  


Немає коментарів:

Дописати коментар