четвер, 12 жовтня 2023 р.

Сирна запіканка на банановому брауні

Рецепт цієї запіканки знайшла в тік-тоці, і була вражена результатом. Вийшло дуже смачно і цікаво. Поєднання сирної маси і шоколадно-бананового брауні - доволі гармонійне. Крім того, процес приготування дуже швидкий і простий. Останнім часом я обожнюю саме такі переписи). Думаю, я не одна така!

 Інгредієнти. Для брауні: 2 стиглих бананів, 45 г манки, 50 г цукру, 25 г какао, 1 яйце, 1 ч. л розпушувача. Для сирної маси: 400 г кисломолочного сиру, 30 г манки, 50 г цукру, 50 мл молока, 2 яйця.

В миску викласти всі складники для брауні. Подрібнити блендером до однорідності. Якщо немає блендера, банани розім'яти виделкою, а далі додати всі інгредієнти та збити віночком.

Вилити тісто у змащену маслом і посипану борошном форму.

Приступаємо до приготування сирної маси. В миску викласти сир, молоко, манку, цукор, яйця, збити блендером до  однорідності. Якщо готуєте без блендера, то перетріть сир через сито і змішайте з іншими складниками до однорідності.


Зверху на шоколадну масу ложкою нерівномірно викласти сирну масу. 

Зробити візерунки лопаткою.

 Пекти в розігіртій до 180 градусів духовці 50-60 хв.


Це дуже вдалий рецепт. Шоколадне брауні з легкими нотками банану і ванільний сирник - це справжня насолода. Крім того, запіканка-брауні невибаглива в приготуванні, тому її можна готувати хоч щодня), адже зі зрозумілих причин довго вона не застоюється.




Дуже смачна запіканка, але мені трішки засолодка. Тому наступного разу зменшу кількість цукру. В брауні планую дати 30 г цукру, а в сирну масу - 50 г.


Запіканка виходить дуже гарною в розрізі, смугаста, як зебра). Смачного!

Немає коментарів:

Дописати коментар