понеділок, 2 жовтня 2023 р.

Сирник "Снікерс"


 У моєму блозі є чимало рецептів сирників, можна знайти перепис на будь-який смак. Сьогодні хочу поповнити скарбничку рецептів, ще одним сирником - неймовірно смачним і цікавим! Тож зустрічайте - Сирник "Снікерс".

Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 70 г вершкового масла, 1 ст. л. вареного згущеного молога. Сирна маса: 1 кг кисломолочного сиру, 4 яйця, 250 мл вершків, 300 г вареного згущеного молока, 4 ст. л. крохмалю. Поливка: 200 г ірису, 30 мл вершків, 150 г смаженого почищеного арахісу. 

Печиво подрібнити в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи водяній бані. 

До печива додати розтоплене масло, згущене молоко, ретельно вимішати. Можна в блендері. 


Роз'ємну форму, діаметром 24 см, вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Викласти вологу крихту печива у форму, втрамбувати, формуючи корж. Поставити в холодильник.

Тим часом готуємо сирну масу. У велику миску викласти сир, вершки, яйця, згущене молоко, подрібнити блендером до однорідності. 


Додати крохмаль, ще раз вимішати занурювальним блендером до однорідності. 

Викласти масу на корж. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 10 хвилин. Тоді зменшити температуру до 160 градусів і пекти ще 1 годину 20 хвилин. Готовий сирник витягнути з духовки. Охолодити.

Карамельки порізати. 


Викласти в миску, додати вершки, розтопити в мікрохвильовці до однорідності.  


Додати в розтоплену карамель арахіс, ретельно вимішати. 

Сирник акуратно витягнути з форми. Зверху викласти карамельно-арахісовий шар.  Поставити в холодильник на декілька годин.



Сирник виходить смачним з легкою карамельною нотою. Ніжну сирну частину дуже владо підкреслює карамельно-арахісовий шар.



У моєму блозі є чимало переписів сирника на будь-який смак з найрізноманітнішими начинками і смаками. Цей, без перебільшення, є одним з найсмачніших. Не вірите? То пропоную вам не зволікати з його приготуванням, щоб самим пересвідчитися у правильності мого твердження.



Смачного!

 

Немає коментарів:

Дописати коментар