Дуже часто відповідь на запитання: Що сьогодні приготувати? чи Що сьогодні спекти? знаходжу спонтанно. Як правило, мене надихають смачні фотографії чи тексти інших гастроблогерів. Коли побачила світлини Чорничного сирника Наді Кошель спокій було втрачено, очі загорілися і палали, як зірки на безхмарному небі:). Вихід з цієї ситуації один - вдягнути фартушок, хустинку і спекти цей красивий пиріг. Я не дотримувалася детальних інструкцій Наді, а зробила по-своєму, як саме читайте далі.
Тісто: 250 г борошна, 130 г масла, 50 г цукру-пудри, дрібка солі, 1 яйце. Начинка: 100 г чорниць або лохини, 300 г абрикосів (вага цілих фруктів з кісточками), 650 г сиру, 150 г сметани, 2 яйця, 1 пачка ванільного цукру, 120-150 г цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.
В мисці змішати просіяне борошно, сіль, цукор-пудру, додати порізане кубиками холодне масло.
Швиденько розтерти руками масло з борошном до утворення вологих крихт. Вбити яйце і замісити м'яке тісто.
Розкачати в тонкий пласт.
Викласти тісто у форму, розміром 30 см, наколоти виделкою і поставити до холодильника на 30 хв. Згодом підпекти корж 15-20 хвилин в розігрітій до 180 градусів духовці.
Тим часом підготуємо фрукти. Абрикоси помити, посушити, порізати кубиками.
Чорницю, я використовувала лохину, помити і посушити.
Відкладаємо фрукти і готуємо сирну масу. У велику миску складаємо сир, сметану, яйця, цукор, ванільний цукор збиваємо блендером до однорідної маси. Наприкінці додаємо крохмаль, збиваємо ще раз.
Висипаємо в крем абрикоси, легенько перемішуємо.
Викладаємо сирну начинку в підпечений корж, розрівнюємо, по краях висипаємо чорницю, вдавлюємо в масу.
Пекти в розігрітій до 170 градусів духовці 60 хвилин. Після випікання залишити пиріг ще на півгодини в духовці з привідкритими дверима. Різати і їсти, коли повністю охолоне)).
Цей тарт вийде в міру солодким, тож якщо ви великі солодкоїжки додайте більше цукру:).
В цьому пирозі довершеним є не лише смак, а й колір. Все поєднується гармонійно.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар