вівторок, 23 серпня 2016 р.

Торт-мус "Три смаки"


У приготуванні цього торта немає нічого складного, хоча виглядає він доволі незвично і цікаво. Головне приготувати смачний мус, розділити на три частини і пофарбувати дві з них ягідним соком. За принципом приготування цей десерт нагадує відомий торт "Три шоколади" от тільки без шоколаду:).


Інгредієнти. Корж: 200 г печива "До кави", 70 г масла. Мус: 2 банки кокосового молока по 160 мл (можна замінити вершками чи приготувати кокосове молоко в домашніх умовах), 400 г домашнього сиру, 450 мл натурального йогурту, 150 г + 4 ст. л. цукру, 25 г листового або порошкового  желатину (це 18 листів листового желатину), 250 г чорниць, 250 г малини.
Рецептик цього тортика знайшла у своєї тезки, в надзвичайно смачному польському блозі "Оля на кухні". Оригінал рецепту за цим посиланням - http://olainthekitchen.blogspot.com/2016/02/tort-na-zimno-cztery-smaki.html. 
Печиво подрібнити в крихту в чаші блендера. 


Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.

Крихту змішати з маслом, перемішати. 
Роз'ємну форму, розміром 22 сантиметри, вистелити пергаментом. Висипати крихту, утрамбувати, утворюючи корж.
 Поставити форму з коржем до холодильника. А тим часом готуємо масу. Відкрити кокосове молоко, не збовтуючи. Акуратно ложкою зібрати кокосові вершки, перекласти в миску. Легенько розмішати міксером. Якщо ви використовуєте звичайні вершки, то збийте їх до стійких піків.

20 г листового желатину, це 12 листів, залити холодною водою. Додатково в дві склянки ставимо по 2 листи желатин і заливаємо холодною водою. Залишаємо набухати. 

Окремо подрібнити в пюре чорницю та малину з 2 столовими ложками цукру. Саме малинове і чорничне пюре - використовується в цьому торті як барвники - натуральні і дуже смачні.

Відставляємо пюре і готуємо сирну масу. Сир, йогурт і цукор збити блендером до однорідної кремової маси.
Додати кокосове молоко і легенько збити. 20 г желатину відтиснути, розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, додати до сирної маси тоненькою цівочкою, не перестаючи збивати. 
Масу розділити на три частини. Білу масу вилити у форму, поставити до холодильника.
Решта желатину також відтиснути додати до чорничного та малинового пюре, нагріти в мікрохвильовці чи на водяній бані, розмішати до повного розчинення желатину. В одну частину маси додати малинове пюре, в другу - чорничне.
На застиглий білий шар вилити чорничну масу, поставити до холодильника.

Через деякий час вилити малиновий мус на застиглий чорничний шар.
Залишити до повного застигання на 4-8 годин в холодильнику. Витягнути тортик з форми, прикрасити кокосовою стружкою та ягодами.


 Дивовижний кокосово-ягідний смак, невагомий, легкий і ніжний. 


 Цей тортик можна готувати з найрізноманітніших ягід, експериментуючи зі смаками та кольорами. Також сміливо можна використовувати морожені ягоди.


Зізнаюся я давненько хотіла приготувати якийсь десертик з кокосового молока. Для цього навіть замовила друзям, які їздили на відпочинок до Тайланду кілька баночок цього смаколика. Моє замовлення вони виконали, втім мені щось ніяк не доходили руки до цього екзотичного складника, аж до цього дня. 

Смачного і кольорового життя!

2 коментарі:

  1. доброгодня, підскажіть якщо використовувати вершки то яка кількість?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Доброго дня! Вершки потрібно взяти стільки ж скільки в рецепті кокосового молока, 320 мл.

      Видалити