Кобб-салат - один з найпопулярніших салатів американської кухні. Його популярність цілком заслужена і зрозуміла, адже це яскрава, смачна, поживна страва, яка прикрасить найсвятковіший стіл. Мій варант Кобб-салату, можливо, сильно відрізнятиметься від оригінальної рецептуру, втім спосіб подачі зберегла, адже в цьому вся його родзинка.
Інгредієнти: 1 пучок листя салату, 1 куряче філе, 100 г помідорів-чері, 1 авокадо (можна замінити огірком), 2 яйця. Заправка: 6 ст. л. оливкової олії, 2 ст. л яблучного оцту, 2 ч. л. меду, 1 ст. л гірчиці в зернах, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Салат помити і просушити, порвати і викласти на тарілку.
Помідори порізати половинками.
Авокадо почистити, порізати кубиками.
Куряче філе посолити, натерти травами і посмажити до готовності. Готове охолоджене філе порізати кубиками.
Яйця зварити і порізати четвертинками.
На подушку з салату викладаємо смужками помідори, порізане філе, авокадо і яйця.
Для заправки змішати всі складники і полити нею салат.
Ось і все - Кобб-салат - готовий! Ще кілька фото готової справи і можна смакувати.
Це дивовижний салат. Його смак здивує і найбільшого гурмана: він доволі ситний, але й легкий водночас. Смажена курка, авокадо, помідори і яйця під пікантною медово-гірчичною заправкою - вдале поєднання.
Цей салат можна доповнювати й іншими складниками: твердим чи іншим сиром, смаженим беконом, оливками тощо.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар