четвер, 25 серпня 2016 р.

Запіканка з куркою, кабачком та сиром

Ця ніжна і соковита запіканка - гарна ідея для обіду чи вечері. М'ясо, сир і кабачки - дуже смачне поєднання. А ще це корисно і поживно.

Інгредієнти: 800 г кабачків, 800 г курячого філе, 400 г домашнього сиру, 2 яйця, зелень петрушки, 1 середня цибуля, 1 ст. л. крохмалю, 1 ст. л. манки, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав, 1-2 ст. л. сметани для змащування.
Кабачки почистити від шкірки та м'якоті.
Кабачки натерти на середній тертці. Посолити і залишити, щоб пустили сік. 

Сир змолоти на м'ясорубці.
Також змолоти зелень, м'ясо і цибулю.
З кабачків злити рідину, відтиснути. Попереджаю наперед, кабачки пустять чимало соку. Відтиснений кабачок додати до фаршу, вбити яйця, додати манку та крохмаль, посолити, поперчити, додати трав.
Ретельно вимішати.
Керамічну чи іншу форму змастити маслом, посипати борошном чи сухарями. Викласти фарш, розрівняти.
Змастити сметаною, пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 50-55 хвилин.

Готову запіканку нарізаємо шматками і смакуємо.

Вийшов надзвичайно смачний м'ясний хлібець. 

 Ця запіканка - надзвичайно смачна, сир та кабачки додають м'ясу соковитості. Цю страву можна подавати з будь-яким гарніром, або смакувати як самостійною стравою.

Цього року гріх скаржитися на урожай кабачків, вродило так вродило. Тож кабачкові рецепти затребувані як ніколи, тому рецепт цієї запіканки сміливо додавайте до свого записничка і насолоджуйтеся її чудовим смаком.



Смачного!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар