Гарбуз у стравах творить дива, додає оригінальності смаку та яскравості кольору. Тому я його просто обожнюю. Сподіваюся, що любов до цього овоча-ягоди:) зумію прищепити і вам. А сьогодні в меню мого блогу - Гарбузовий кіш з в'яленими помідорами. Готується він, як завжди, швидко і просто.
Інгредієнти. Тісто. 150 г масла, 250 г борошна, 1 яйце, сіль, 2 ст. л холодної води (якщо є потреба). Начинка: 500 г очищеного від шкірки та серцевини гарбуза, 3 яйця, 200 мл вершків або сметани, 20 штук в'ялених помідорів, 100 г твердого сиру, 80-100 г адигейського сиру або сулугуні, 3 ст. л кукурудзяного борошна, сіль, перець, мускатний горіх, чебрець, готова суміш прованських чи італійських трав.
В просіяне борошно додати дрібку солі та порізане кубиками холодне масло, швиденько перетерти масло з борошном до утворення вологої крихти.
Додати яйце і почати місити тісто. Якщо потрібно додаємо воду і замішуємо м'яке тісто.
Форму, розміром 30 сантиметрів, змастити маслом і посипати борошном. В неї викладаємо тісто і розподіляємо по всій площі, формуючи борти.
Для більшої зручності і рівномірної товщини коржа можна розкачати тісто, а тоді вже перенести у форму, а вже руками сформувати ідеальну корзинку
Готовий корж наколоти виделкою, обгорнути харчовою плівкою та поставити до холодильника на 30 хвилин.
Гарбуз порізати кубиками, скропити олією, посолити, додати трав, викласти на деко і запікати в розігрітій до 180 градусів духовці до готовності.
Готуємо начинку. З в'ялених помідорів акуратно знімаємо шкірку. Половину томатів, це 10 штук дрібно порізати, решту 10 залишити цілими на потім.
Твердий сир натерти на крупній тертці, а адигейський сир чи сулугуні нарізати кружальцями.
Яйця збити з вершками.
Додати солі, мускатного горіху, перцю та чебрецю.
Готовий гарбуз злегка охолодити та подрібнити блендері до однорідної маси.
До яєчно-вершкової суміші додати потертий твердий сир, гарбузове пюре, та порізані помідори, ретельно вимішати, приправити до смаку. Наприкінці додаємо кукурудзяне борошно і ще раз вимішуємо.
Корж витягаємо з холодильника і випікаємо без начинки в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин.
В підпечений корж виливаємо начинку, по колу, чергуючи, викладаємо помідори та сир.
Пекти 40-45 хвилин при температурі 180 градусів.
Смакота! Пісочне тісто з ніжною гарбузовою начинкою смакує дивовижно. А виглядає яскраво, створює настрій навіть в похмурий осінній день.
Дуже смачний пиріг. Пікантності смаку додають в'ялені томати та солений сир, смак яких відтіняє гарбуз.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар