суботу, 15 жовтня 2016 р.

Десерт "Чорний ліс"


Цей десерт не займе багато часу у приготуванні, але сподобається усім любителям вишні та шоколаду. А ще він дивовижний і називається "Чорний ліс", адже дуже нагадує легендарний торт з однойменною назвою. Втім, готуючи його, вам не доведеться навіть вмикати духовку.
Інгредієнти: 600 г вишень (морожені підійдуть ідеально), 400 г домашнього сиру, 200 мл вершків, 100 г чорного шоколаду, 10 ст. л цукру, 6 ст. л води, 1 ст. л кукурудзяного крохмалю, 250 г шоколадного печива.
Печиво подрібнити в крихту в блендері.


Сир з вершками подрібнити в блендері до однорідної маси.

Шоколад з 4 ст. л цукру розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
Шоколад додати до сиру, розмішати. Якщо шоколад збився в грудочки, не лякайтеся. Просто розтопіть сирно-шоколадну масу на водяній бані чи в мікрохвильовці. Після такої маніпуляції маса стане однорідною.
Вишні перекласти в сотейник, додати воду,  6 ст. л цукру, поставити на вогонь. 

В склянку надлити трішки вишневого сиропу, висипати крохмаль та ретельно вимішати.
Розведений крохмаль вилити у вишні, варити, постійно помішуючи до загустіння.


Готову вишневу масу охолодити. Я роблю це з допомогою холодної води, просто занурюю каструлю з сумішшю в крижану воду, не забуваючи постійно помішувати та міняти воду.
Тепер приступаємо до складання десерту. Для цього готуємо склянки. У мене вийшло 6 великих порцій. На дно склянок викладаємо крихту печива.
Зверху викладаємо сирний крем.
Останній штрих - викладаємо вишневе желе.
Сирний крем та вишневе желе можна викладати по черзі, ложку сиру, ложку желе, так вийде своєрідна смачна мозаїка. Готовий десерт ставимо на 2 години до холодильника.

 Ммм. Смакота. Хрустке печиво, шоколадний сир з вишневим джемом - смачне поєднання.

 Першими дегустаторами цієї смакоти були мої нічні гості:) - Світланка та Іринка. Сказали, що десерт їм сподобався, ну що ж повірю їм на слово:))). Але маю й докази - порожні склянки з-під десерту:),


 Десерти найкраще смакують вночі, адже коли всі сплять, зайвих кілограмів не буде:).



 В цьому десерті смак вишні домінує, адже її тут більше, аніж сирної маси. Якщо ви любите більш збалансовані смаки, то рекомендую вам зменшити кількість вишні. Зробити все як описано вище з таких пропорцій: 300 г вишень, 3 ст. л цукру, 3 ст. л води, 0,5 ст. л крохмалю.



Смачного і яскравого життя!

Немає коментарів:

Дописати коментар