Інгредієнти. 300 мл борошна, 0,5 склянки цукру, 1 яйце, дрібка солі, 0.5 ч. л. порошку до печива, 1 пачка ванільного цукру, 110 г вершкового масла, 200 г шоколадного m&m або схожих цукерок.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані, додати до нього ванільний цукор та цукор.
Збити міксером до однорідної маси.
Додати яйце і ще раз збити.
Борошно просіяти і з'єднати з порошком до печива та дрібкою солі, ретельно вимішати.
В борошно влити солодку яєчно-масляну суміш, лопаткою замісити м'яке рідкувате тісто.
Висипати цукерки і вже руками вмішати їх в тісто.
Руки змастити олією для того, щоб тісто не прилипало до рук. Руками формуємо тістечка, спочатку невеличкі кульки, потім - пляцочки.
Кожне печиво викладаємо на застелене пергаментом деко на певній відстані одне від одного. Бо в процесі випікання тістечка добряче розповзуться і можуть склеїтися зі своїми сусідами.
.Зверху на кожне тістечко ще ставимо по кілька цукерок.
Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 15-20 хвилин. Час випікання залежатиме від розміру та товщини печива. Спечене печиво має бути підрум'яненим, а не блідим, як вампір:).
А у мене за традицією фінальна фотосесія готової страви:). Цього разу весь антураж в хеловінському стилі.
Печиво мені дуже сподобалося. Справді дуже смачне, хрумке та солодке, те що треба для містичної вечірки!
Ці тістечка підійдуть для дитячої хеловінської вечірки, адже вони веселі та різнокольорові і точно сподобаються дітлахам.
До кожного печива можна прив'язати записочку з передбаченням. Буде не лише смачне частування, а й розвага для гостей.
І як обійтися без гарбузів, коли Хеловін уже на порозі. До речі, на це свято не обов'язково готувати страви, котрі своїм виглядом вселяють страх:), можна просто зготувати щось з гарбуза. До речі, у моєму блозі таких страв багатенько. Тому, якщо складаєте хеловінське меню, то рекомендую натиснути на мітку "гарбуз" і підібрати собі щось до смаку ще й там.
Бу!
Смачне, яскраве і миле печивко. Діти в захваті! Але треба відразу подвійну порцію пекти))
ВідповістиВидалитиДякую дуже! О, у мене практично так з усім печивом, після приготування розумію, що треба було робити подвійну порцію))).
Видалити