понеділок, 24 жовтня 2016 р.

Салат з гарбузом, оливками і сиром, або Страшно смачне меню

Хеловінське меню не обов'язково має бути страшним та трешовим, можна приготувати абсолютно нормальні і традиційні страви, використовуючи продукти, які в певній мірі символізують це свято. Рекомендую, не заморочуватися і приготувати щось з гарбуза, наприклад салат.
Інгредієнти: 250 г почищеного від шкірки та серцевини гарбуза ,120 г будзу або фети чи бринзи, 70 г чорних оливок, 1 пучок листя салату чи руколи, жменя гарбузового насіння, оливкова олія, сіль, перець. готова суміш прованських чи італійських трав. Заправка: 2 ст. л. оливкової олії, 1 ст. л. бальзамічного оцту, сіль, перець, готова суміш прованських трав чи італійських трав.

Отже починаємо приготування цього салату з гарбуза. Його потрібно порізати невеликими кубиками.

 Порізаний гарбуз посолити, поперчити, приправити травами та скропити олією.
Посмажити на розігрітій сковороді до готовності.
Сир порізати кубиками.
З оливок злити рідину.
Листя салату помити, обсушити, порвати. Насіння почистити та підсушити на сухій сковороді буквально кілька хвилин. В миску викласти всі складники.
 Для заправки змішуємо олію, бальзамічний оцет, сіль і трави, ретельно перемішуємо. Сумішшю заправляємо салат.
Викладаємо салат в салатники.


 Загалом ця страва не має явних хеловінських ознак:). Втім за бажанням можна їй додати трішки "страху", наприклад прикрасити вирізаними з гарбуза різними обличчями або ще якось як підказує ваш фантазія. Я от вирішила залишити так як є, адже кольорова гама цього салату є дуже навіть хеловінською, оранжевий гарбуз та чорні оливку мовчки роблять свою справу:).

 Салат надзвичайно смачний, підсмажений гарбуз дуже гармоніює з бринзою та оливками, а хрустке гарбузове насіння додає смаку особливої родзинки. Завершує композицію заправка, що додає салату пікантності та довершеності. 


Бу!

1 коментар:

  1. Вау, дуже гарний рецепт. Раджу спробувати також рецепт салату з гарбузом та фетою - https://novastrava.com/salat-z-garbuza-i-feti/

    ВідповістиВидалити