Інгредієнти: 1 гарбуз діаметром 20-22 см, 3 курячих бедра, 1 морква, 1 цибуля, 1 склянка рису Басматі або будь-якого іншого, 6 зубців часнику, 1/4 ч. л. куркуми, сіль, перець, солодка паприка за смаком, готова суміш прованських чи італійських трав.
А тепер приступаємо до куховарства. Починаємо з підготовки рису. В каструльці закип'ятити 1,5 л води, всипати рис і варити 10-12 хвилин, час від часу помішуючи. Напівготовий рис відкидаємо на дуршлаг.
З бедер знімаємо шкірку, витягаємо кісточку та нарізаємо м'ясо невеличкими шматками.
Обсмажити в невеликій кількості олії до золотистої скоринки. Наприкінці смаження, злегка присолюємо та додаємо трав.
Цибулю порізати кубиками.
Обсмажену курку викладаємо на тарілку.
В ту ж сковороду, де смажилося м'ясо викладаємо цибулю, додаємо дрібку солі і тушимо до прозорості. Якщо того жиру, що залишився від курки не достатньо, додаємо олії.
Моркву натираємо на крупній тертці і додаємо до цибулі, тушимо дві хвилини, при потреби доливаємо олії. Не забуваємо овочі посолити і приправити травами.
Всі складники висипаємо в миску, ретельно перемішуємо доправляємо до смаку: солимо, перчимо і додаємо куркуму та паприку чи інших улюблених приправ. Ледь не забула про часник. Його потрібно почистити і додати цілі зубці до фаршу, перемішати.
З гарбуза акуратно зрізаємо верхівку.
Ложкою вибираємо усю м'якоть.
В овочеву каструльку викладаємо фарш, легенько трамбуємо.
Закриваємо каструлю-гарбуз кришкою та замотуємо у фольгу, викладаємо на деко.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 1,5 години. Тоді обережно розгортаємо фольгу, збільшуємо температуру до 220 градусів і печемо ще 25-30 хвилин.
За рахунок гарбузового соку, який виділяється під час запікання, плов вийшов дуже соковитим і надзвичайно смачним.
Ця страву найкраще готувати у вихідні, коли є багато часу, не потрібно нікуди бігти, а можна не поспішаючи насолодитися процесом і з мужністю витримати ті 2 години, які запікатиметься гарбуз. А от після робочого дня буде складно дочекатися готовності цієї страви і не вмерти з голоду:).
Цю страву можна готувати будь-коли, а не лише на Хеловін, головне знайти ідеальний гарбуз.
Смачної і яскравої осені!
Ложкою вибираємо усю м'якоть.
В овочеву каструльку викладаємо фарш, легенько трамбуємо.
Закриваємо каструлю-гарбуз кришкою та замотуємо у фольгу, викладаємо на деко.
Пекти в розігрітій до 200 градусів духовці 1,5 години. Тоді обережно розгортаємо фольгу, збільшуємо температуру до 220 градусів і печемо ще 25-30 хвилин.
За рахунок гарбузового соку, який виділяється під час запікання, плов вийшов дуже соковитим і надзвичайно смачним.
Ця страву найкраще готувати у вихідні, коли є багато часу, не потрібно нікуди бігти, а можна не поспішаючи насолодитися процесом і з мужністю витримати ті 2 години, які запікатиметься гарбуз. А от після робочого дня буде складно дочекатися готовності цієї страви і не вмерти з голоду:).
Цю страву можна готувати будь-коли, а не лише на Хеловін, головне знайти ідеальний гарбуз.
Смачної і яскравої осені!
Немає коментарів:
Дописати коментар