Інгредієнти. 3 ч. л. розмарину, 3 ч. л. чаберу, 3 ч. л. м'яти, 3 ч. л. майорану, 3 ч. л. шавлії, 3 ч. л. чебрецю (тим'яну), 3 ч. л. базиліку, 3 ч. л. орегано.
В інтернеті не знайшла точних пропорцій приготування цієї приправи, адже зазвичай беруть співвідношення складників за своїм смаком, тож я вирішила всі трави брати в рівних кількостях.
Ну що ж приступаємо до приготування ароматної приправи. Якщо ви не маєте запасів трав, то можете усі складники придбати і просто їх змішати, висипати в баночку і закрити кришкою. Все ваша приправа готова. Втім у мене цей процес зайняв більше часу, адже 70% трав заготовляла самостійно.
Перш ніж перейти до приготування приправи, готуємо тару. Банку помити, висушити.
Розмарин порізати ножицями і перетерти у ступці, висипати у заздалегідь підготовлену баночку.
З шавлії пообривати листя та розтерти його в ступці. Подрібнену траву перекласти до розмарину.
Перетираємо по черзі решту трав: чебрець, базилік, м'яту, орегано. І також викладаємо у банку.
Ті трави, котрі купувала, а це майоран і чабер, просто додала до суміші, ретельно вимішала. Щодо орегано, то якщо ви вагітні чи плануєте вагітність, то його краще не давати.
Все - домашні прованські трави готові. Закрити кришкою і зберігати в сухому темному місці.
В принципі Прованські трави, як на мене, можна й перейменувати на Українські трави, адже усі складники ростуть у нас як не на березі річки то на грядці чи на підвіконні у дбайливих ґаздинь, тому заготовити ці трави самостійно для нас немає проблем. В результаті і зекономимо, і знатимемо про походження кожної травички, котра увійшла до приправи.
Звісно, цю приправу я вже перевірила на практиці. І що можу сказати. Домашня приправа ароматніша, має більш збалансований смак. Крім того, оскільки виробники приправ часто мелять трави разом зі стеблами, я ж використовувала виключно листя, тож якість самої приправи у мене вийшла ліпшою та її консистенція більш однорідною.
Слова словами, але чи й у стравах вона смакує. Забігаючи наперед скажу, ще й як смакує. Запікала з травами гарбуз - вийшло дуже смачно та ароматно. Салат з авокадо також вийшов неймовірно смачним, а зупка - більш пряною, тож відтепер точно буду робити цю приправу вдома, адже домашній варіант мені більше до вподоби. Тим паче, ця приправа у мене фігурує у дуже багатьох рецептах.
Смачного!
Немає коментарів:
Дописати коментар