Щоб довго не мудрувати, який десерт приготувати на Новий Рік пропоную панну-котту, але не звичайну, а кавово-ромову з апельсиновим желе.
Інгредієнти. 500 мл вершків 120 мл завареної міцної кави, 100 г цукру, 30 мл рому, 15 г листового желатину. Апельсинове желе. 250 мл апельсинового соку, 80 г цукру, 5 г листового желатину.
Рецепт цього десерту по-справжньому зірковим. Адже його автором є учасниця "Мастер-шеф-6" Наталя Петрик. До речі, саме за неї я вболіваю.
Запарити міцну каву.
Желатин залити холодною водою, залишити набухати.
Вершки вилити в каструлю, додати каву, цукор та ром.
Поставити на середній вогонь. Довести до кипіння, час від часу помішуючи.
Панну-котту забрати з плити, залишити на 3 хвилини, щоби суміш злегка охолола, бо желатин в кип'ятку втрачає свої властивості. В гарячу суміш додати відтиснений желатин, ретельно перемішати.
Охолодити, розлити по склянках. Поставити в холодильник застигати.
Для апельсинового желе. З апельсинів вичавити сік. Желатин залити холодною водою, залишити набухати.
Сік перелити в сотейник, додати цукор.
Поставити на середній вогонь, довести до кипіння, варити 10 хвилин, час від часу помішуючи. Забрати з вогню, 3-5 хвилин почекати, додати відтиснений желатин, розмішати.
Охолодити. Вилити желе зверху на панну-котту, знову поставити до холодильника. За кілька годин вже можна насолоджуватися цим десертом.
Панна-котта в такій інтерпретації ідеально підійде для новорічного столу, коли спати протипоказано:), кава точно збадьорить і ви з легкістю дочекаєтесь бою курантів і навіть зможете загадати бажання, котре обов'язково здійсниться в наступному році. Головне, в це щиро вірити.
Смак - неймовірний. Доволі незвичне поєднання кавово-ромового смаку та апельсина робить цей десерт не тривіальним і не схожим на інші. Хто любить класику, може зробити вершкову пану-коту до апельсинового желе, або кавове желе до кавової панни-котти. В цих варіантах смаки будуть більш звичними і передбачуваними.
Новий рік у мене асоціюється з апельсинами та мандаринами. Від цього складно абстрагуватися. Тому у мене на святковому столі точно буде такий десерт.
Цей десерт неймовірно яскравий, тож він ідеально підійде для святкування Нового Року.
Яскравої зими!
Немає коментарів:
Дописати коментар