Оселедець - традиційна страва на Різдво. Це її екзотичний варіант. Яскравий, смачний і незвичний смак - все, що потрібно до свята.
Інгредієнти. 500 г філе соленого оселедця, 1 цибуля, 1 апельсин, суцвіття гвоздик, олія.
Оселедець промити кілька разів під холодною проточною водою. Якщо оселедець доволі солений, залити холодною водою і залишити на 1-2 години, залежно від солоності риби.
З оселедця зняти шкірку, порізати невеликими шматками.
Цибулю порізати півкільцями.
Залити кип'ятком, залишити на 1 хвилину, потім залити холодною водою і викласти на дуршлаг.
Після такої маніпуляції цибуля стане менш пекучою. Втім наступного разу пропущу цю маніпуляцію, щоб оселедець був ароматнішим. З апельсина зняти шкірку, порізати четвертинками.
На дно банки кинути гвоздику, кілька шматків оселедцю, цибулю, апельсин.
Повторити в такій ж послідовності, поки не заповниться банка.
Залити олією, закрити кришкою і поставити до холодильника на м4 години, щоб риба промаринувалася.
Ось таким яскравим вийшов у мене оселедець.
Такий оселедець підійде як до різдвяного столу, так і до новорічного. А можна не чекати свят і зготувати його в будень без жодних святкових нагод.
Аж не зчулася, як почалася зима і до Нового Року та Різдва залишилося не так багато часу. Здається, що промайнула лише мить і на носі вже не 2016-ий, а 2017 рік. Сподіваюся він буде таким же смачним, як цей.
Немає коментарів:
Дописати коментар