На календарі - 31 грудня. Останній день в році - дивовижний, спонтанний та неймовірний. Хтось ще доробляє "Шубу" чи дорізає "Олів'є", а я порушую усі традиції і пропоную легкий салат з промовистою назвою "Ялинка".
Інгредієнти. 1 пучок руколи, 0,5 авокадо, 1 шматок твердого сиру, 1 ст.л. бринзи, жменя зернят гранату. Заправка: 1 ч. л. рідкого меду, 2 ч. л. французької гірчиці в зернах, 1 ч. л. лимонного соку, 4 ст. л. оливкової олії, сіль, перець, готова суміш прованських чи італійських трав.
Руколу помити, посушити, викласти на тарілку. Полити заправкою.
Авокадо розрізати навпіл, одну половинку почистити від шкірки, нарізати вздовж пластинками.
Викласти на руколу, формуючи ялинку.
Ялинку посипати бринзою.
І викласти зернята гранату, імітуючи ялинкові прикраси.
З сира з допомогою форми для тістечок чи ножа вирізати зірочку.
Викласти
зверху на вершину ялинки з авокадо. Я ще вирізала дві ялинки і також
примостила їх на салат.
Ось і все новорічний салат готовий.
Смак салату збалансований. Рукола, авокадо, бринза та гранат - добре пасують одне одному. Втім, якщо ви не знайшли авокадо, то можете замінити його свіжим огірком, впевнена з цього овоча ялинка також виглядатиме ошатно.
Цією оригінальною, простою і святковою стравою - закінчую ще один смачний рік в моєму блозі. І нехай наступний буде не менш смачнішим, багатим різними смаками, експериментами та приємними сюрпризами як на кухні, так і в житті. Радості, добра і любові, а також мрій, котрі обов'язково стануть реальністю.
Олю, салат виглядає дуже смачно, оформлення просто на 5+:) А також, хочу привітати Тебе з Новим Роком, хай він принесе тобі нові, незабутні враження, лише приємні знайомства, а також море натхнення! Веселих свят:)
ВідповістиВидалитиДякую, Соля за таке чудове привітання! І тобі веселих свят і чудового 2017 року, здійснкння мрій і задумів!
Видалити