четвер, 1 грудня 2016 р.

Сирник "Баунті", або Райська насолода

Рекламу батончика "Баунті " пам'ятаю з дитинства. Він і Вона на райському острові, навколо пальми, океан, любов і "Баунті":), а в кінці слоган про райську насолоду. Це гасло підійшло би й для реклами цього сирника, який смаком не поступається відомому батончику. 
Інгредієнти. Корж. 200 г печива "До кави" чи будь-якого іншого за смаком, 70-80 г масла, 20 г кокосової стружки. Маса. 1 кг м'якого домашнього сиру, 250 мл вершків, 170 г цукру, 160 мл кокосового молока, 4 яйця, 50 г кокосової стружки, 3 ст. л. крохмалю. Помадка. 100 г шоколаду, 50 мл вершків, 50 г масла. 


Рецепт цього чудового смаколика знайшла в одному смачному блозі, який час від часу читаю. Це польський блог, в якому є багато цікавих рецептів сирників і не тільки. Словом, раджу його погортати:).
В блендері подрібнити печиво в крихту.
Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані.
До печива додати кокосову стружку, масло, ретельно змішати всі складники.
Роз'ємну форму, діаметром 24 сантиметри вистелити пергаментом, змастити маслом і посипати борошном. Висипати у неї вологу крихту, втрамбувати, утворюючи корж. Форму з коржем поставити до холодильника.
У великій мисці з'єднати сир, вершки, яйця, цукор, кокосове молоко, збити блендером до однорідності.

Додати крохмаль - ще раз збити. Останній штрих додати кокосову стружку, ретельно вимішати суміш.
Масу вилити у форму, розрівняти. 

Пекти в розігрітій до 160 градусів духовці 80 хвилин. Щоб сирник випікався рівномірно, не пригорав, на низ духовки під решітку потрібно поставити миску з гарячою водою. Готовий чізкейк залишити в духовці з привідкритими дверцями на 30 хвилин. Перед покриттям помадкою сирник потрібно повністю охолодити.

Для помадки у каструлю поламати шоколад, додати вершки та масло, розтопити на середньому вогні і варити до однорідної гладенької маси, постійно помішуючи. 

Готову помадку злегка охолодити і полити нею сирник, прикрасити кокосовою стружкою та батончиками "Баунті".


Насправді кокосове молоко не так легко у нас знайти, маю на увазі Івано-Франківськ. Його точно немає в кожному супермаркеті, а якщо і є, то коштує порядно. Мені пощастило, і мої друзі привезли мені кілька баночок цієї екзотики з Таїланду. Кокосове молоко можна не давати зовсім, або ж замінити жирними вершками, втім за такої умови структура сирника буде іншою. А ще кокосове молоко можна зробити самому. Для цього 2 склянки кокосової стружки потрібно залити 4 склянками гарячої води, але не окропом, залишити на 2 години. Додати 1 ст. л. меду, збити в блендері. Процідити і добре відтиснути. Цей рецепт знайшла в одному з кулінарних журналів, втім ще не встигла його перевірити на практиці.  




 Смак цього сирника - справжня райська насолода. Легкий кокосовий присмак і ніжна текстура сиру, що балансує з краплинками кокосової стружки та шоколадною помадкою, смакує неперевершено. Такий собі величезний батончик "Баунті", але набагато смачніший і корисніший. 



 А ще саме цей сирник, як на мене, гарно підійде до новорічного меню. В цю святкову ніч, як ніколи, хочеться чогось екзотичного. А кокосовий сирник за мотивами батончика "Баунті" ще та екзотика.  

Немає коментарів:

Дописати коментар