понеділок, 25 грудня 2017 р.

Шоколадне печиво з льодяниками


Новий рік та Різдво - без печива неможливі, принаймні для мене.  Саме напередодні цих свят мені хочеться пекти ароманті тістечка. Коли в одному з кулінарних журналів побачила рецепт цієї випічки, не могла заспокоїтися поки їх не приготувала. Мегашоколадні, оригінальні та різдвяні - саме ці епітети найкраще характеризують ці тістечка.
Інгредієнти: 150 г масла, 75 г цукру, 220 г борошна, 10 г ванільного цукру, 60 г темного какао, 100 г шоколаду, 1 різдвяний льодяник.
Змішати в чаші міксера цукор, ванільний цукор, масло. 

Додати борошно та какао, добре перемішати, спочатку міксером, а тоді руками. 


З тіста сформувати невеличкі кульки. Тісто доволі крихке, але від теплоти рук швидко стає піддатливим.

Тісто доволі крихке, але від теплоти рук швидко стає піддатливим. Викласти кульки на деко, вистелене пергаментом, кожну кульку приплюснути руками. 

Пекти в розігрітій до 180 градусів духовці 20 хв. Охолодити печиво. Гаряче печиво дуже крихке, тому поки воно не охололо, не раджу його перекладати. 

Льодяники дрібно порізати. Можна брати як цукерку на паличці так і у вигляді різдвяного посоха. 

Шоколад розтопити на водяній бані чи мікрохвильовці. 

Холодне печиво полити розтопленим шоколадом. 

Зверху посипати льодяниками. Залишити застигати.

Під час випікання цього печива кухня наповнюється неймовіріним шоколадним ароматом, так  і хочеться їх скуштувати якнайшвидше. Саме тому обожнюю печиво, під час його випікання в оселі стає дуже затишно і святково.



Смак печива неймовірний. Воно виходить дуже крихким з насиченим шоколадним смаком. Як на мене, ідеальне різдвяне печиво, а шматочки льодяника додають йому ще більшої святковості.   



Зізнаюся, що готувала це печиво вперше, але відтепер воно стало моїм найулюбленішим, точно пектиму його ще і ще. Мені дуже подобається, що воно в міру солодке і не приторне. А його мегапісочна структура - просто мене підкорила.



Цього року щось дуже пізно взялася публікувати святкові рецепти. Поки ще є трішки часу, вирішила виправитися, тож моя кухня перетворилася на своєрідну лабораторію новорічних та різдвяних страв. Адже так хочеться, щоб атмосфера новорічного та різдвяного дива запанувала і в моєму блозі. 

Немає коментарів:

Дописати коментар