Інгредієнти: 250 г борошна, 80 г мигдалю або грецьких горіхів, 100 г цукру-пудри, 200 г холодного масла, дрібка солі, 2 жовтки, цедра з одного лимону, 1 ст. л. холодної води, 1 ст. л. рому, коньяку чи горілки.
В блендері подрібнити горіхи.
До миски всипати просіяне борошно, горіхову крихту, цукор-пудру, дрібку солі, цедру лимона і порізане масло.
Перетерти руками усі складники до утворення вологої крихти.
Додати жовтки, воду і алкоголь - замісити м'яке тісто.
Сформувати плаский корж, обгорнути харчовою плівкою, поставити в холодильник 30-60 хвилин.
Розкачати охолоджений корж в пласт.
Вирізати спеціальними формами тістечка.
Викласти печиво на деко вистелене пергаментом.
Пекти в розігрітій до 170 градусів 12-15 хвилин.
Печиво виходить неймовірно крухими та ароматними. Горіхи та лимонна цедра додають тістечкам святкових ноток.
Тістечка дуже швидко готуються і так само швидко зникають, адже неймовірно смачні. Цього року - це точно моє найулюбленіше зимове печиво.
До речі, такі тістечка стануть класним презентом до свят. Для цього просто спакуйте готове печиво в красиву коробку і сміливо даруйте своїм друзям. Впевнена, вони оцінять такий подарунок.
Немає коментарів:
Дописати коментар