вівторок, 24 грудня 2019 р.

Хрустики-бантики


Хрустики, безперечно, мій улюблений різдвяний рецепт. Саме без них не уявляю Різдва. З цими солодощами у мене асоціюється дитинство, адже моя бабуся Парасковія завжди їх пекла до Різдва. У моєму блозі уже є рецептик бабусиних хрустиків, сьогодні ж хочу поділитися з вами іншим переписом цього смаколика - не менш смачним і святковим.
Інгредієнти: 350 г борошна, 5 жовтків, 2 ст. л. сметани, 4 ст. л. масла (80-90 г), 4 ст. л. горілки або рому, 1 ст. л. цукру, дрібка солі. Додатково: цукор-пудра для посипання, 700-1000 мл олії для смаження.

Просійте борошно, додайте цукор, дрібку солі. Перемішати. 

Додати до борошна масло, посікти ножем до утворення крихти.

У склянці змішати жовтки, сметану та алкоголь. 

Додати суміш до борошна. 

Замісити м'яке тісто. 

Розкачати тісто в пласт. 

Нарізати корж квадратами - 6 на 7 см. 

Кожний квадратик стиснути посередині пальцями, щоб утворився бантик.

В казан налити олію, довести її до кипіння. Вкинути хрустики, обсмажити у великій кількості олії на середньому вогні з обох боків. 


Коли хрустики зарум'яняться, стануть золотистими, вибрати шумівкою і викласти на паперовий рушник, щоб стекла зайва рідина. 

Перекласти хрустики на кльош, посипати цукром-пудрою.



Смакота. Хрустики виходять крухими і неймовірно смачними. На смак вони трохи відрізняються від тих, ще пекла моя бабуся, втім це не заважає їм створювати у домі цю особливу атмосферу Різдва, що наближається шаленими темпами.



Для мене Різдво без хрустиків - це не Різдво, тому щороку на це величне свято смажу рум'яні вергуни. Цього разу вирішила спробувати нову, менш традиційну форму. Втім, смак їх - доволі традиційний і класичний.



Різдво - вже на носі, тому час уже готуватися до цього свята, можна почати зі складання меню, в яке, сміливо можете включити і цей перепис. 

Немає коментарів:

Дописати коментар