четвер, 26 грудня 2019 р.

Міні-чізкейки з вишнею без випічки


Чізкейків багато не буває, в цьому я впевнена на всі 100%. Тому сьогодні пропоную вашій увазі ще один рецепт цього смачного десерту. Цього разу  дивуватиму його міні-версією у класичному поєднанні з вишнями, який, як на мене ідеально впишеться в новорічне меню. До речі, цей рецептик готувала спеціально для он-лайн журналу "Хочу.юа".

Інгредієнти. Корж: 100 г печива «До кави», 50 г масла. Крем: 300 г вершкового сиру, 200 г згущеного молока, 1 ч. л. цедри з лимона, апельсина чи лайма. Вишневий джем: 400 г мороженої чи свіжої вишні без кісточок, 2 ст. л. цукру, 2 ст. л. кукурудзяного крохмалю.

Печиво змолоти в блендері в крихту. 

Масло розтопити в мікрохвильовці чи на водяній бані. Змішати масло з печивом до утворення вологої крихти.

Вишні викласти в сотейник, додати цукор і крохмаль, ретельно вимішати. 

Поставити на вогонь, варити на середньому вогні весь час помішуючи, до загустіння. Охолодити.

Сир збити в блендері зі згущеним молоком і цедрою цитрусових. До речі, цитрусові можна брати будь-які, залежно від ваших уподобань. Я наприклад брала лайм, адже він у мене був у холодильнику. Кожен з цитрусових дасть свої особливі нотки цьому десерту, тому змінюючи фрукт легко змінити смак самої страви.

На дно креманки даємо кілька ложок крихти печива.

Зверху викладаємо сирну масу. 

Тоді – вишневе желе.

Знову повторюємо всі шари - печиво, сир, останній штрих – вишні. Зверху десерт легенько притрушуємо крихтою печива.

З цих складників у мене вийшло 4 порції десерту – неймовірно смачного та вишуканого. Підсолений вершковий сир та солодке згущене молоко утворюють збалансований смак, який доповнюють вишні. 



Вершковий сир можна замінити сумішшю домашнього сиру з вершками, але майте на увазі, що за такої заміни баланс солоного і солодкого втратиться. Адже, вершковий сир має солонуватий присмак, який грає свою роль у цьому десерті. Втім, якщо ви приготуєте його з домашнього сиру, він не перестане бути смачним.



Думаю, такий десерт з легкістю може стати окрасою новорічного столу і припаде до душі покровителю року – Вогняному Півню. Тому, якщо не знаєте яким десертом здивувати своїх рідних у цю казкову річ, пропоную звернути увагу на такий міні-чізкейк. Адже чізкейк – це завжди безпрограшний варіант, тим паче в порційній подачі.



Якщо ви досі не наважуєтеся готувати в домашніх умовах чізкейки, сміливо відкидайте свої страхи і починайте готувати десерт за цим рецептом, який не потребує випічки і є надзвичайно простим.

3 коментарі:

  1. Щиро дякую за рецепт, зараз готуватиму цей десерт на Новорічний стіл:) довіряю Твоєму смаку! З прийдешнім Новим Роком!:)

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Клас). Сподіваюся, що все сподобалося! З Новим роком, з новим щастям!!!

      Видалити