пʼятницю, 13 грудня 2019 р.

Глінтвейн з кавою та грейпфрутом


Нещодавно у соцмережах натрапила на класний вислів, який дуже мені сподобався: "Глінтвейн - це зимова зупа". Складно заперечити цю фразу. Тож сьогодні поділюся зі своїми читачами рецептом такої собі зимової зупки. Перепис буде не звичним, адже серед складників - кава та грейпфрут, які додають до смаку цього ароматного напою, незвичних ноток.

Інгредієнти: 750 мл сухого червоного вина, 120 мл міцної кави, 1 грейпфрут, 150 г цукру, 8 бутонів гвоздики, 5 горошин духмяного перцю, 1 паличка кориці.

Грейпфрут обдати кип'ятком, обсушити. З грейпфрута зняти шкірку овочечисткою або натерти на терці. Важливо, не зачепити білої шкірки, знімати лише верхній шар. 

Грейпфрут порізати кільцями.

Заварити міцну каву, процідити. 

У каструлі з'єднати вино, каву, цукор, додати гвоздику, перець, корицю та грейпфрут.

Поставити суміш на вогонь, нагріти до 70-80 градусів. Не кип'ятити.

 Готовий глінтвейн накрити кришкою, залишити на 5 хвилин. Процідити, розлити по склянках і можна ласувати.



Смак цього глінтвейну відрізняється від смаку більш класичних варіантів цього напою з апельсинами. Кава та грейпфрут робить його смак доволі цікавим, з гірчинкою грейпфрута та кавовим ароматом.
 



Глінтвейн взимку - це незамінний напій, особливо, коли на вулиці холодно і не дуже затишно. Такий напій можна взяти з собою у термосі на прогулянку, повірте, з ним прогулянка буде веселішою і теплішою:).     

 

Усім теплої зими! Не мерзніть!

Немає коментарів:

Дописати коментар