вівторок, 3 березня 2020 р.

Салат з грушею, фетою та в'яленим м'ясом


Лютий для мого блогу став дещо "мертвим" місяцем. Жодного опублікованого рецепту у лютому! Такого у мене ще не було. Тож усі надії покладаю на березень, впевпена весняні флюїди, котрі уже витають в повітрі і з кожним днем стають все якскравішими, допоможуть мені в цьому. А розпочну своє повернення із зимової сплячки рецептом мого улюбленого салату.


Інгредієнти: 1 пучок листя салату та руколи, 100 г в'яленого м'яса, жменя грецьких горіхів, 50 г сиру фети або бринзи, 1 груша, готова суміш італійських чи прованських трав.Заправка: 1 ч. л. меду, 1 ч. л. бальзаміку або бальзамічного оцту, 2 ч. л. гірчиці в зернах, 4 ст. л. оливкової олії, сіль, готова суміш прованських чи італійських трав.

Листя салату і руколу помити і посушити. Порвати, викласти на тарілку. чи на дошку, в якій плануєте подавати страву.

 Всі складники для заправки змішати ложкою в горнятку до однорідності. 

Легенько частиною заправки полити листя салату. Грушу почистити, розрізати навпіл, вибрати серцевину, нарізати тоненькими поздовжніми скибочками. Щоб груша не почорніла, скропити лимонним соком. 

Фету порізати кубиками. 

Якщо взяти будз або інший сир більш щільної консистенції, аніж фета, то можна з нього повирізати малесенькі зірочки, буде смачно та оригінально.

Горіхи посистити, вибрати половинки, можна подрібнити руками. В'ялене м'ясо порізати. 

На салат викласти грушу, в'ялене м'ясо, фету, посипати горіхами. Злегка посипати травами. Зверху полити заправкою. 



Смачний, дещо екзотичний і цікавий салат сподобається поціновувачам незвичних поєднань. Особисто, я просто обожнюю його, адже поодинці люблю всі його складники, а разом - і поготів.




До речі, найбільш спостережливі читачі мого блогу, не могли не помітити зимову стилістику світлин до цього рецепту, і це не дивно, адже знімала все ще в розпалі новорічно-різдвяного періоду, проте так і не оформила все у рецепт. Проте, цей салат універсальний, тобто його можна готувати у будь-яку пору року, головне, знайти груші. 



Цей салат стане справжньою окрасою святкового столу чи буденної вечері. Його легко можна видозмінювати. Наприклад, спробувати різні сорти сиру, груші замінити ябулками, а горіхи - гарбузовим чи соняшниковим насінням - і вийде абсолютно інший салат. Усім смачного дня і натхненного готування!



Немає коментарів:

Дописати коментар