пʼятницю, 6 березня 2020 р.

Мариновані печериці


Ще декілька днів я, як і більшість людей, вважала, що приготувати вдома мариновані шампіньйонів - це справа марудна і довга, тож краще придбати баночку вже готової консервації. Як виявилося на практиці, я помилялвася, тому сьогодні пропоную вашій увазі домашній варінт маринованих печериць. Рецептик знайшла на сайті Євгена Клопотенка. 
Інгредієнти: 500 г невеличких печериць, 600 мл. води, 5-6 ст. л. яблучного або винного оцту, 1 ч. л. цукру, 2 ч. л. солі, 2 шт. лаврового листя, 5 горошин чорного перцю, 3 горошини духмяного перцю, 3 гілочки кропу, 0,5 ч. л гірчиці (сухі зерна або порошок), 2-3 зубці часнику, половина цибулі.

Печериці ретельно помити, обрізати пошкоджені ділянки, обсушити, викласти в ємність, в якій плануєте маринувати гриби. 

Цибулю порізати півкільцями. Часник почистити, роздушити ножем.

Кріп дрібно порізати.

Для маринаду, в сотейник влити необхідну кількість води (600 мл), додати сіль, цукор, лавровий лист, духм'яний та чорний перці, гірчицю, цибулю та часник, ретельно вимішати.

 Поставити сотейник на вогонь. Варити близько п'яти хвилин, за цей час цукор та сіль мають розчинитися, а спеції віддати свої аромати.

Забрати маринад з вогню, додати оцет, вимішати.

В печериці викласти порізаний кріп, вилити маринад, важливо, щоб він повністю покрив гриби, розмішати, накрити кришкою.

Залишити при кімнатній температурі до повного охолодження, а ще краще на ніч.




Наступного дня я отримала неймовірно смачні пікантні мариновані печериці. Закуска вийшла смачною. Тепер планую приготувати такі грибочки на своє день народження, щоб здивувати своїх гостей домашньою консервацією.



Подобається, що процес приготування цієї закуски доволі простий і швидкий, не потрібно проводити багато часу на кухні для того, щоб отримати смачний результат. Особисто мене, такий варіант завжди радує.




Ось такі класні у мене вийшли грибочки, в міру пікантні та солені. Така консервація, як на мене, ідеально пасуватиме до зими та ранньої весни, коли дуже госто відчувається брак зелені та свіжих овочів. Смакота!

Немає коментарів:

Дописати коментар